Nyhed

Spil Dansk modtager økonomisk støtte fra rød blok i Folketinget

GAFFA.dk – alt om musik

Spil Dansk får en bevilling på 0,5 mio. kr. i 2022 fra regeringen, SF, Radikale Venstre og Enhedslisten. Foreningen står bag Spil Dansk i uge 44.

På initiativ fra KODA opstod Spil Dansk tilbage i 2001, hvor den sidste torsdag i oktober var “Spil Dansk Dagen”. Det er senere blevet udvidet til en uge, efter Spil Dansk genetablerede sig som Foreningen Spil Dansk bestående af Dansk Musiker Forbund, Dansk Artist Forbund, Danske Populær Autorer, Musikforlæggerne og Koda.

DR er en tæt samarbejdspartner, og de spiller udelukkende danskproduceret musik i uge 44 for at markere Spil Dansk Ugen. 

LÆS OGSÅ: Spil Dansk Ugen fejrer 20 års jubilæum

Dette fokus på at styrke den danske musikbranche ønsker regeringen og en række andre partier at støtte, hvilket har resulteret i en bevilling på en halv million kroner til stor glæde for Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen: 

Det er vigtigt, at vi støtter op om udbredelsen af danskproduceret musik i en tid med et globaliseret musikmarked, som domineres af de internationale streamingtjenester. Derfor er jeg utrolig glad for at kunne støtte en forening, der sætter fokus på den danskproducerede musik, både ved en lang række arrangementer i hele landet og i radioen.”

SFs kulturordfører Charlotte Broman Mølbæk er også glad for at være med til at støtte op om den danskproducerede musik: “Spil Dansk er blevet en bevægelse, der hylder dansk musik, hvilket der også er rigtig god grund til. Dansk musik står rigtigt stærkt, og det kan vi godt være stolte over.” 

Spil Dansk Ugen ligger i år fra den 31. oktober til den 6. november, hvor dansk musik er i fokus på DRs radiokanaler, og hvor der samtidig afholdes 1000+ musikarrangementer rundt omkring i Danmark.

LÆS OGSÅ: Spil Dansk Ugen byder på nyt live-koncept fra DR


ANNONCE