Nyhed

Tina Dickow sætter dato på dansksproget album

GAFFA.dk - alt om musik

Tina Dickow udgiver nyt dansksproget album 1. april

Ni engelske albumudgivelser skulle der til, før Tina Dickow valgte at slå over i modersmålet på sit kommende plade Bitte små ryk. Singer-songwriteren har skrevet 11 danske sange til albummet. Selvom udgivelsesdatoen kan give anledning til skepsis, er vi sikre på, at vi den 1. april kommer til at opleve Tina Dickows dansksprogede debut.

Tina Dickow, som har været bosat på Island med sin mand, musikeren Helgi Jonsson siden 2011, fortæller, at de dansksprogede sange udspringer af et savn til hjemstavnen under pandeminedlukningen.

“Der var lange perioder, hvor vi ikke kunne rejse fra Island, og jeg følte, jeg begyndte at miste “fornemmelsen” af Danmark. Det var et enormt savn. Og det savn har jeg nok forsøgt at komme over ved at dykke ned i det danske”, fortæller Dickow. “Det føles virkelig anderledes end det engelske, og jeg er undervejs gået hen og blevet fuldstændig forelsket i mit modersmål!”

Små ryk fremad

Bitte små ryk tager udgangspunkt i de forandringer, der sker i et menneskes liv, i samfundet og i verden. Det gælder også langsomme og nærmest usynlige forandringer, som sker over tid: “En vigtig pointe, synes jeg, i disse tider, hvor man skal holde tungen lige i munden for ikke at lade sig føre i gale retninger af den strøm af påvirkninger, der hamrer mod os hver dag”, udtaler Dickow i en pressemeddelelse i anledning af den forestående udgivelse og tilføjer:

“Men titlen refererer også til sangene som små ryk fremad og i dybden i en svær periode, hvor der var været meget der skulle fordøjes og rummes. Det har været - og det er - en voldsom tid, fuld af uoverskuelige begivenheder og følelser. Bitte små ryk er et anker, jeg kaster i netop denne tid.”

LÆS OGSÅ: Rock i Lunden klar med fire stjernespækkede koncertaftener

Tina Dickow optrådte ved uddelingen GAFFA-Prisen i år med singlen "Menneskedyr" og "Bitte små ryk" fra det nye album. Varm op med videoen til "Menneskedyr", som Folkeklubben-frontmand Kjartan Arngrim medvirker i.

Tracklisten på Bitte små ryk er som følger:

Brev hjem

Bitte små ryk

Menneskedyr

Hjertestorm

Højdesyge

Lidt mere menneske

Jeg har så travlt

Chefen skal ha’ fri

Lige nu

Lykken er

Cirkeldans

ANNONCE