Nyhed

Depeche Mode kommer til Danmark

Elektropoplegenderne har netop annonceret verdensturné til næste år

På det engelske band Depeche Modes hjemmeside har der hele dagen stået ”Slut dig til os for en særlig meddelelse. Tirsdag kl. 13:00.”

Nu har bandet så netop holdt et pressemøde i Berlin, der blev livestreamet på deres hjemmeside og Facebookprofil. Og minsandten om de ikke havde rigtig godt nyt til fanskaren.

De to overlevende medlemmer af gruppen tager nemlig på turné - og også Danmark får besøg af Dave Gahan og Martin Gore.


Pressemødet kommer, efter at Depeche Mode for blot en lille uge siden varslede, at der var spændende nyheder på vej til deres fans.

På deres Instagram profil offentliggjorde de nemlig et gådefuldt billede af et studie, hvorpå der med stor skrift stod ”4.10.22”, hvilket fik fans til at spekulere på, hvad denne dato mon betød, og hvad der var i vente fra bandet.

Og nu er datoen på det gådefulde billede altså oprandt, og den længe ventede nyhed fra bandet er nu blevet offentliggjort.


På pressemødet meddelte gruppen nemlig, at de drager på verdensturné i første halvdel af 2023, hvor de også vil lægge vejen forbi København for at indtage scenen i Parken den 27. juni.

Turnéen vil begynde til foråret i Nordamerika og vil efterfølgende bevæge sig til Europa til sommer. Den vil følge udgivelsen af bandets kommende 15. album, der vil blive udgivet i slutningen af marts.


På nuværende tidspunkt arbejder bandet på det kommende album i New York, som de til pressemødet meddelte vil få titlen Memento Mori, der betyder ”husk, du skal dø.” 

”Alle sangene og albummets titel blev besluttet, før Andy døde. Man skal huske at leve hver dag til det fulde,” lød det blandt andet fra bandet på dagens pressemøde.

På pressemødet blev bandet spurgt, om de vil lave en hyldest til Andy Fletcher på turnéen, hvortil bandet svarede:


”Vi har nogle tanker. Den proces er vi stadigvæk i gang med. Der er nogle sange, han virkelig godt kunne lide, og han vil være der i ånden og dømme os”, fortalte de, mens de grinte.

Tilbage i maj gik bandets tredje medlem, Andy Fletcher, bort i en alder af 60 år, og siden da har der ikke været nyt fra gruppen – før nu.

Billetpriser varierer mellem 425 og 895 kroner + gebyr, og billetsalget starter fredag den 7. oktober kl. 10 via livenation.dk og ticketmaster.dk. Presale hos Live Nation starter torsdag den 6. oktober kl. 10 for nyhedsmodtagere og på livenation.dk.


Depeche Mode blev dannet i 1980. De nyder i dag legendestatus indenfor deres genre og har solgt over 100 millioner album på verdensplan.

I 2004 kom bandet på Q Magazines liste over 50 bands, der har ændret verden, og i 2010 placerede VH1 dem som nr. 98 på listen over 100 af de bedste musikere nogensinde. I 2020 blev Depeche Mode optaget i Rock and Roll Hall of Fame.

LÆS OGSÅ: KLASSIKEREN FYLDER 25: Den bedste kunst skabes, når man lider

ANNONCE