Nyhed

Janet Jackson genudgiver klassiker - med masser af ekstramateriale

25 års jubilæum fejres med manér

Fredag den 7. oktober 2022 bliver Janet Jacksons album The Velvet Rope fra 1997 genudgivet i en særlig jubilæumsudgave. Albummet kan nemlig fejre 25-års jubilæum i år, skriver Pitchfork.

Den nye udgave af albummet vil indeholde en mængde ekstramateriale i form af B-sider, de to sjældne numre ”Accept Me” og ”God’s Stepchild” samt 13 remixes.


Det anerkendte musikmedie Pitchfork har netop publiceret en artikel om de 150 bedste album fra 90’erne. Her blev The Velvet Rope kåret som det 7. bedste album, og desuden fik Jacksons album Janet fra 1993 også en plads på listen som nr. 38.

Den nu 56-årige sanger begyndte sin karriere som blot 7-årig og har på verdensplan solgt over 100 millioner album, hvilket gør hende til en af de bedst sælgende musikere nogensinde.

Tilbage i foråret udkom en dokumentarfilm om Janet Jackson, i fire dele, som GAFFAs anmelder blandt andet beskrev med følgende ord:   


”Mest medrivende er seriens sidste to afsnit – måske fordi Janets kunstneriske output bliver mere interessant i 90’erne, med hovedværket The Velvet Rope fra 1997”, skrev GAFFAs anmelder og tilføjede:

”Man skal ikke undervurdere Jacksons betydning, som rollemodel og forbillede for en lang række senere sangerinder – Mariah Carey og Janelle Monáe er to af dem, som sætter ord på det i filmen. Og hun har i den grad vist sig villig til at tage chancer og sætte sig selv i spil undervejs i karrieren”.

LÆS OGSÅ: Særlig 80’er-single kan få gamle computere til at crashe


ANNONCE