Nyhed

Her er vinderne af P3 Guld

Vinderne af P3 Prisen, P3 Lytterhittet og P3 Talentet er netop blevet kåret i DR Koncerthuset

Vinderne af P3 Prisen, P3 Lytterhittet og P3 Talentet er netop blevet kåret i DR Koncerthuset ved et show under ledelse af P3-vært Andrew Moyo. Vinderne blev følgende med P3's begrundelser – en længere reportage og vinderinterviews følger fredag morgen:

P3 Prisen - Tobias Rahim

”Valget af årets modtager af ’P3 Prisen’ er uundgåeligt.

Det sker meget sjældent i dansk musik, at vi oplever så massivt et gennembrud med så bred en appel. Med den fart, gennemslagskraft, tyngde og styrke - og fra så atypisk en popstjerne.


Tobias Rahim er på den anden side af to meter høj og hugget i granit – og samtidig følsom og poetisk. Hans sange er lige så sammensatte, som han er, og vi kan spejle os selv i teksterne og musikken.

Det ene øjeblik får han os til at synge med på og klappe i takt til en landeplage af en arbejdersang, der handler om at tørre borde af på onklens ’Mucki Bar’. Det næste øjeblik sparker han os i de storpolitiske løg, deler samfundskritiske lussinger ud og synger om, at Jesus var perker.

Så laver han en festsang om at rive sig løs fra hamsterhjulet – og han formår at sætte de helt rigtige ord på alle knudemænd, der ikke kan eller vil lade følelserne trille ned ad kinderne. 


Tobias Rahim er pop, punk, country og reggaeton. Han er genre- og grænseløs. Han mener noget og giver os et smølfespark i hjernen, samtidig med at han sætter vores følelser og kroppe fri.

Tobias Rahim er kunst, mainstream og folkelig, og vi har ikke rystet én gang på hænderne over at tildele ’P3 Prisen 2022’ til lige netop ham.”

P3 Talentet – Lamin (Nominerede: Dopha, Zar Paulo, Eee Gee, Lamin)


”Lamin er sulten på, hvor meget man egentlig kan proppe ned i gryden.

Når vi løfter på låget, er der klub-bangers, sensuel afrobeat, eftertænksomme rap-ballader og benhårde bars. Lamin kapsler lyden af ungdom anno 2022 ind, og det føles som om, han kan det hele lige nu - og lige godt. Det hedder genre-beherskelse.

Lamin rummer alvor og tvivl, når han kigger ind i sig selv, for så øjeblikket efter og med et kæmpe glimt i øjnene at sætte ild i til festen.


Han brugte sidste år sit kælenavn på sit debutalbum og spurgte: ’Hva’ ved de om Lams’?

Nu ved vi, for alvor hvem Lamin er, og hvor meget han kan - og vi ved, at Lamin er årets modtager af ’P3 Talentet’ og de 100.000 kroner, der for første gang følger med prisen.”

P3 Lytterhittet – Blæst: Juice


Nominerede

  • D1MA: Drøm mig væk
  • Jada: Dangerous
  • Andreas Odbjerg: Hjem fra fabrikken
  • Tobias Rahim: Mucki Bar
  • Blæst: Juice

LÆS OGSÅ: P3 Guld-vinderen udeblev på grund af angstanfald 

ANNONCE