Nyhed

LYT: Få forsmag på nyt kæmpeværk fra The Smashing Pumpkins

Ny rockopera følger op på 27 år gammelt hovedværk

Tilbage i april bragte vi i GAFFA en artikel om, at rockbandet The Smashing Pumpkins havde lagt sidste hånd på deres 12. studiealbum. Og nu er der flere detaljer om albummet, som er tænkt som en efterfølger til bandets klassiker Mellon Collie and the Infinite Sadness fra 1995 og Machina/Machine of God fra 2000. Det skriver Pitchfork.

Det kommende album har fået titlen AUTM - der udtales som det engelske ”autumn” (efterår, red.) - og er en rockopera bestående af hele 33 sange. Hver del af AUTM er sat til at blive udgivet med elleve ugers mellemrum frem til april 2023.

Det betyder, at første del bliver udgivet den 15. november, anden del kommer den 31. januar og til sidst bliver tredje del udgivet den 21. april. På den sidstnævnte dato bliver en specialudgave af albummet også udgivet, og denne udgave består - udover de 33 sange – af 10 yderligere numre.


Allerede nu har den amerikanske rockgruppe serveret en forsmag på, hvad det kommende album har at byde på. Singlen ”Beguiled” er nemlig udkommet, og du kan høre den lige herunder.

The Smashing Pumpkins albumdebuterede i 1991 med pladen Gish. Senest har gruppen udgivet pladen Cyr, som GAFFA kvitterede for med fem stjerner og en god portion rosende ord:


”Et modigt og vedkommende udspil fra et vedvarende visionært band, der nægter at gentage sig selv”, hed det blandt andet i anmeldelsen. 

LÆS OGSÅ: TEMA: 12 meget mærkelige musikvideoer

ANNONCE