Nyhed

Nu skal R. Kelly betale erstatning til ofre

Sangeren får kun lov til at beholde et symbolsk beløb på sin fængselskonto

Den seneste tid har sagen mod den detroniserede musikstjerne R. Kelly trukket overskrifter. Retssagen er i fuld gang – hvilket den har været længe – og nye detaljer kommer løbende på bordet.

I kølvandet på Kellys fængselsdom på 30 år for seksuelt misbrug og menneskehandel af mindreårige er retssagen vedrørende anklagerne om musikerens distribution af børneporno for nyligt gået i gang i Chicago og New York i USA.

I fredags (den 9. september, red.) kom det frem, at en dommer i New York har givet anklagerne tilladelse til at beslaglægge nogle af de penge, Kelly har på sin fængselskonto.


Penge, som skal bruges til at betale erstatning til Kellys ofre og dække diverse bøder, skriver Pitchfork.

Det er stort set hele Kellys indestående på hans såkaldte fængselskonto, som inddrages. Det drejer sig om et beløb på omkring 30.000 dollar, hvoraf de 900 dollar vil blive brugt til bøder.


Derudover vil retten afgøre, hvor mange af pengene, der skal gå til offerrestitution. Kelly får kun lov til at beholde 500 dollar fra sin konto. Ved dommerafgørelsen vedrørende Kellys penge fortalte anklageren – her citeret fra Pitchfork:

”Den tiltalte har samlet omkring 30.000 dollar på sin fængselskonto over de seneste tre års fængsling. Den tiltalte har ikke foretaget nogen betalinger til de betydelige strafferetlige bøder, der blev pålagt ham ved domsafsigelsen, selvom de skulle betales med det samme”.

Ved afgørelsen af håndteringen af Kellys fængselskonto fremhævede dommer Ann M. Donnelly, at afgørelsen var passende, fordi ofrene har ret til et fuldt restitutionsbeløb.

LÆS OGSÅ: Vidne i R. Kelly-retssag: Lavede sexvideo med Kelly som 14-årig


ANNONCE