x
Brian Fallon: Painkillers

Brian Fallon
Painkillers

Brian Fallon: Painkillers

GAFFA

Album /
Udgivelse D. 11.03.2016
Anmeldt af
Kristian Bach Petersen

Brian Fallon har som frontmand i The Gaslight Anthem om nogen gjort sit for at holde gang i den traditionelle US-rock. Lige dele følelsesladet arbejderklasse-creed og mandig rockmusik. Som solokunstner er stemningen den samme – det er store vidder, kærlighed og endeløse motorveje – men musikalsk tonet lidt ned.

Der er stadig masser af Springsteen, Tom Petty og Bob Seger at finde på titelnummeret og rock'n'roll at finde, når Fallon ruller sin let-rustne vokal ud på Smoke, men forstærkerne er skruet ned, og der er mindre tung musikalsk besætning bag Fallon.

Ind imellem læner det sig op ad det nærmest røvballerockede, som når fejltagelser og mangler gennemgås på Among Other Foolish Things eller den mere tempofyldte Rosmary. "Where have all the good times gone/down in a glass", synger han, og så kan det vist ikke blive meget mere blue collar.

Fallon virker oprigtig, og albummet er musikalsk veludført, men samtidig også så utrolig klassisk, at det er svært sådan virkelig at forelske sig i, medmindre man allerede har et solidt på crush på americana eller Fallon selv.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA