Nyhed

The Gaslight Anthem kommer til Danmark

Det gendannede amerikanske rockband kommer til landet i kølvandet på kommende album

Det amerikanske rockband The Gaslight Anthem debuterede tilbage i 2008 med The '59 Sound, der var starten på en stor hype, der spredte sig til Europa med flere turnéer, der også inkluderede adskillige optrædener på nogle af Danmarks største venues – Roskilde i 2009, VoxHall i 2011, NorthSide i 2012, Store Vega i 2013 og Tinderbox i 2015.

Efter den succesfulde start valgte bandet desværre at gå hver til sit i 2015, men fandt sammen igen og udgav en 10 års jubilæumsudgave af debutalbummet The '59 Sound. Nu er de igen klar med en stor Europaturné, hvor de udover København gæster blandt andet Stockholm, Oslo og Berlin.  

I forbindelse med annoncering af Europaturen udsender New Jersey-drengene deres fjerde single fra det kommende album History Books, som er sat til at udkomme 27. oktober. Den nye single hedder - ganske aktuelt - "Autumn" - og kan høres herunder. Samtidig deler bandet en spritny musikvideo til singlen “Little Fires”.


Brian Fallon i front for The Gaslight Anthem, Northside Festival, Aarhus, juni 2012. Foto: Morten Thun
Brian Fallon i front for The Gaslight Anthem, Northside Festival, Aarhus, juni 2012. Foto: Morten Thun

Alt dette sker, efter at bandet i foråret annoncerede deres comeback med deres første single i ni år,"Positive Charge". Comebacksinglen blev efterfulgt med endnu en single fra det nye album i form af titelsangen "History Books", hvor de ovenikøbet har fået fornemt besøg af Bruce Springsteen. 

The Gaslight Anthem fra New Jersey består af forsangeren og guitaristen Brian Fallon, trommeslageren Benny Horowitz, bassisten Alex Levine og leadguitaristen Alex Rosamilia. På deres kommende album udforsker rockbandet de svære eksistentielle aspekter af livet som døden, mental sygdom og andre usikkerheder i tilværelsen. Dette udfoldes alt sammen i et melodisk og følelsesladet punkrock-univers, hedder det i en pressemeddelelse.


"Meget af den her plade handler om at stille spørgsmål til alle de dårlige ting, vi kan se ude i verden og de svære ting, vi gennemgår i vores liv, og spørge, hvordan vi dealer med det," udtaler Fallon i pressematerialet og tilføjer:

"Jeg tror, at svaret er, at vi alle sammen er sammen om det her, og at dét på en eller anden måde gør, at det er okay - selv når tingene er alt andet end nemme. Albummets hovedbudskab er empati."


Koncertaktuelle Brian Fallon: "Musikken er min smertestillende medicin"

ANNONCE