Nyhed

Tinderbox 2015: Anmeldernes stjerner fra top til bund

GAFFA delte ud af anmelder-stjernerne på den første årlige Tinderbox i Odense – se hvilke kunstnere, der brillerede, og hvilke, der floppede

Tinderbox i Odense kom solidt fra start med et stort line-up. Hypen var som sædvanligt til stede, og ligeledes var skuffelserne. Publikum blev sendt på lidt af rutsjetur vejrmæssigt, og det samme gjorde GAFFAs anmeldere i form af koncerter. Vi har sammensat en lille liste over de artister, der fik anmelderne helt op at ringe, og dem, der leverede nogle skuffende optrædener. Klik på kunstnernavnene for at se de fulde anmeldelser: 

Toppen:

På årets Tinderbox blev der hverken givet 1 eller 6 stjerner, men til gengæld meget imellem. Blandt de bedste koncerter finder vi de femstjernede oplevelser – og dem var der alligevel nogle stykker af. Toppen af Tinderbox blev skudt i gang med irske Hozier på festivalens store scene. Her beviste den irske singer-songwriter, at han er mere end bare et one hit-wonder. Som anmelder Ole Rosenstand Svidt skrev det: "Hozier imponerede som forventet med sin vidtfavnende soulstemme, der både kunne være dyb, fyldig og intens og lys og gospel-præget længselsfuld (…)".


Blandt festivalens andre højdepunkter var den elektroniske dancehall-gruppe Major Lazer, der satte ild til Tusindårsskoven fredag aften. Mange blandt publikum havde håbet på en fest ligesom den på Roskilde Festival sidste år, hvilket ifølge anmelder Jens Dræby også blev indfriet med overskriften: "Det var en solid landing for det intergalaktiske dancehall-skib på den fynske festival". Om trance-mastodonterne Above & Beyonds efterfølgende koncert på Tinderbox' gule scene skrev anmelder Jens Dræby følgende: "Der var en intimitet at mærke på den lille scene, selvom den opløftende trance som regel er tårnhøj og teltet blev, så at sige, fyldt til randen med god stemning."

Lørdag aften var det dog engelske Faithless, der skulle løbe afsted med en femstjernet anmeldelse, da Maxi Jazz, Sister Bliss og co. beviste, at elektronisk musik sagtens kan fremføres live og med solid tyngde. Anmelder Simon Nielsen skrev: "Ligesom alt andet musik er det meget sjovere at se og høre det i virkeligheden. Og det var lige præcis det, som Faithless mestrede denne aften, da musikken fra 90'erne fik nyt liv".

Søndagen bød på flere koncerter af højt niveau, blandt andet fra den amerikanske supercharmør Jesse Hughes og QOTSA-frontmand Josh Hommes sideprojekt Eagles Of Death Metal, der inkasserede fem stjerner fra anmelder Simon Nielsen med den simple overskrift: "Amen!". De amerikanske avantgarderockere Faith No More kan ligeledes skrive sig selv i samme klub. Her skriver anmelder Simon Nielsen, hvordan Faith No More beviste, at "en stilren attitude er fuldstændig ligegyldig, så længe man er dygtig til det, man laver. Og det er lige præcis det, Faith No More så overdådigt mestrer."


Bunden:

Der var ikke mange bundskrabere på årets Tinderbox, faktisk blev den laveste anmeldelse af to stjerner kun givet en gang. Den blev dog tildelt til amerikanske Modest Mouse, der var booket til en koncert, flere blandt publikum havde glædet sig meget til. Ifølge anmelder Simon Nielsen var koncerten dog en stor skuffelse, og skriver følgende: "Begejstringen lod sig hurtigt falde til jorden, eftersom orkestret gentagne gange faldt tilbage i længerevarende stemning af instrumenter og forsøg på at få koordineret det næste nummer".

Middelmådige koncerter var der dog flere af, hvor blandt andre den engelske charmetrold Robbie Williams løb afsted med tre stjerner fra anmelder Ole Rosenstand Svidt, og overskriften: "Charmetrolden snublede i karaoke-anlægget". Sheppard scorede ligeledes en trestjernet anmeldelse fra anmelder Ole Rosenstand Svidt med overskriften: Både band og publikum var klar på at feste, men lyden var ikke med de australske energipoppere". Anmelder Jens Dræby smed desuden tre stjerner efter Calvin Harris, og skrev: "En gang imellem kunne dj'en overraske med nogle lidt anderledes sange i mixet, men i mørket er alle rytmer ens."


Den amerikanske rapper Joey Bada$$ leverede desuden en middelmådig koncert på Tinderbox, og fik følgende ord med på vejen fra anmelder Philip Bidstrup: "Til sidst var det faktisk mere fest end hiphop. Fokus lå på mosh pits, hop og råb. Det gjorde, at Joey Bada$$ talent desværre kom ud af fokus." Anmelder Michael José Gonzalez kvitterede ligeledes med tre stjerner til The Gaslight Anthem, og skrev: "Det bliver en hyggelig koncert på den der ufarlige Brandon Walsh-agtige måde, hvor der ikke bliver trådt et skridt forkert."

Således ser stjernefeltet altså ud – fra top til bund. GAFFA ser frem til den næste omgang Tinderbox i 2016.

ANNONCE