x
Forbløffende selvsikkerhed fra danske darlings

Liss , Spot Festival, VoxHall, Aarhus

Forbløffende selvsikkerhed fra danske darlings

Anmeldt af Kristian Pedersen | GAFFA

For et år siden ansøgte Liss om at spille på Spot Festival. Svaret var et venligt nej. De var endnu for unge og havde intet udgivet. Et år efter venter vi stadig på debut-ep’en, der lander til maj. Men sølle to singler har skabt en hype, der er nået både NME, Pharrell Williams og en pladekontrakt med gigantiske XL Records. You know the story.

I år kan det purunge Aarhus-band ubesværet fylde VoxHall i tæt ved en halv time før koncertens start, og da tæppet går, og det kølige blå-lilla lys står ned over scenen entreer et overraskende selvsikkert band.

Straks banker et tungt backtrack ud ved siden af dominerende trommer og tilsættes hurtigt frontmand Sørens Holms stærkt karakteristiske vokal. Har man oplevet de unge knøse give interviews, har man fornemmet et genert og lettere forlegent band, men det er omgående pakket væk, som de hver og en sætter kroppene i bevægelse til deres soulede pop.

Allerede som andet nummer får vi andensinglen ”Always”, der giver plads til riffs fra den bas og guitar, der ellers har vanskeligt ved at trænge igennem lydbilledet. Spot-koncerten er bandets kun anden store koncert i Danmark (de har tidligere spillet på Jazzhouse i København), og selvom specielt frontmand Søren Holm virker mellem numrene charmerende overvældet over det store publikum, så synger han stilsikkert og overbevisende fra start og til slut. Og det er netop hans stærke vokal, der løfter det samlede indtryk og heldigvis også får lov at stå klart hele vejen igennem.

Med den fremragende førstesinglen ”Try” har Liss fået sig et kæmpehit, der da også næsten stjæler billedet, da publikum modtager det funky nummer, som var det koncertens afslutning.
Vi har stadig et nyt, dansabelt soulnummer til gode, inden Liss til slut igen flytter sig positivt på seneste single ”Sorry”. Her kommer bassist Villads Tyrrestrup omsider til sin ret i rollen som supplerende vokal, der hidtil har haft svært ved at trænge igennem.  

Her er klichéen om at Liss kom, så og sejrede på sin plads. For bandet formåede ubesværet og overbevisende at overleve hype og fremmøde, og kvitterede med en stærk og velspillet koncert. Måske kunne bassen gå tydeligere igennem de solide backtraks, men generelt var alt pænt doseret, og selvom de ny numre ikke ved første møde rummer samme enorme hitpotentiale som de tidlige singleudspil, så giver Søren Holms vokal, og Liss’ soulede og dansable pop i den grad lyst til mere.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA