Nyhed

Liss fortæller mere om nyt album: "Vi håber, det kan være med til at skabe et eftermæle for Søren"

GAFFA.dk – alt om musik

Albummet I Guess Nothing Will Be the Same er ude 10. juni

I fredags brød Liss næsten et års stilhed og fortalte på deres sociale medier om tabet af deres forsanger Søren Holm, der gik bort i maj sidste år, kun 25 år gammel. De oplyste også, at de umiddelbart inden hans død havde færdiggjort et fuldlængdealbum, som de ville udgive inden længe.

Nu fortæller bandet mere om det kommende album i et nyt opslag på deres sociale medier. Deres opslag lyder i sin helhed:


"Tak for alle de søde beskeder, vi har modtaget siden i fredags. Det har været meget rørende og overvældende at læse jeres ord, og vi sætter stor pris på alle jer, der deler jeres egne historier med os – det giver os mod til at fortsætte. 

I fortsættelse af vores sidste opslag vil vi gerne fortælle noget mere om den musik, der kommer. Da vi mistede Søren sidste år, var vi netop blevet færdige med vores debutalbum. Det er en samling af sange, som vi har arbejdet på i mange år, og det føltes stort for os som band at nå til et sted, hvor vi havde skabt et samlet værk.

Sammen med Sørens familie er vi blevet enige om, at det er vigtigt at udgive musikken. Vi håber, at albummet kan være med til at skabe et eftermæle for Søren. Et sted, hvor han lever videre. Vi er så stolte af musikken, og vi ved, at Søren var det samme.


Den 10. juni udkommer I Guess Nothing Will Be The Same. Inden udgivelsen vil vi dele nogle af sangene med jer, som en måde at dele nogle af de minder og historier, som knytter sig til albummet for os.

Pladens titel I Guess Nothing Will Be The Same er en linje fra sangen “Text Me Back”. Det er det sidste nummer på albummet og er en kærlighedssang om et brud med én, man elsker. Titlen har på mange måder fået en ny betydning nu, men vi føler ikke, at albummet kan hedde noget andet.

Selvom vi føler os sikre på at udgive musikken, er det stadig virkelig svært at gøre. Arbejdet med udgivelsen er en konstant påmindelse om det savn, vi har til Søren. For at kunne være i den proces, og i håb om at dele albummet på den bedst mulige måde, vil vi gennem udgivelsen fokusere på Sørens liv og de kærlighedsfulde minder, vi har med ham.


Det er vigtigt, at selvmord ikke bliver tabuiseret, og når vi vælger at udgive musikken og fortælle ærligt om, hvad der er sket, er det med et håb om, at andre, der måtte have selvmordstanker, finder modet til at tale med nogen om det. At miste Søren er det sværeste, vi nogensinde har oplevet, og vi vil for alt i verden ønske, at det aldrig var sket. Vi vil aldrig holde op med at savne ham.

Hvis du har selvmordstanker, så sig det til nogen. Hvis du har en formodning om, at en du kender, har selvmordstanker, så spørg dem om det. Selvom det er svært, er det vigtigt ikke at være bange for at tale om de ting, som kan være allermest sårbare at dele. Livslinien tlf: 70 201 201."

Blev rost af Pharrell Williams


Liss debuterede i 2015 med singlen "Try", der vakte international opmærksomhed og blandt andet førte til, at Pharrell Williams holdt premiere på deres anden single, "Always", i sit radioprogram på Apple Musics radiostation Beats 1, med ordene: "Dette her vil blæse dig omkuld". Gruppen fik også kontrakt med det engelske pladeselskab XL Recordings (Adele, Radiohead, Thom Yorke med flere), der udgav bandets første ep, First i 2016. Siden udsendte gruppen yderligere to ep'er, Second (2019) og Third (2020), ligesom de turnerede internationalt.

LÆS OGSÅ: Stort Liss-interview fra 2016

ANNONCE