x
 Intense Jærv demonstrede stort potentiale

JÆRV , Spot Festival, Godsbanen, Remisen, Aarhus

Intense Jærv demonstrede stort potentiale

Anmeldt af Kristoffer Veirum | GAFFA

Amanda Glindvad er stemmen og sangskriveren bag Jærv. Men Jærv består denne aften på Spot Festival også af Mathias Pedersen Smidt på synths, Malte Aarup-Sørensen på trommer og Kasper Nyhus Jannsen, der tilsammen skaber et helt fantastisk tungt og smukt vævet lydtæppe af skæve beats og en bas, der sørger for modvægt til Glindvads skønne stemme og redder popteksterne fra det banale.

Koncerten er strategisk velopbygget med de stærkeste sange i hver sin ende af sættet. Første nummer, ”I staver”, skubber koncerten i gang med en bas, der omfavner hele rummet i Remisen på Godsbanen og samler publikum til en rytmisk dansende masse.

Lige fra start står lyden knivskarpt. Hvert en detalje træder tydeligt frem i lydbilledet. Ikke en tråd sidder løst.

Amanda Glindvad nyder tydeligvis at stå på en scene. Fuldstændig fokuseret synger hun sig selvsikkert gennem koncerten, mens hun hele tiden er opmærksom på sit publikum. Til gengæld insisterer hun også på sit publikums opmærksomhed. Den lille sal indbyder til det intime, og Glindvad formår at holde intensiteten i live sammen med den dybe bund af lyd, der svøber sig som sort fløjl omkring publikum.

Klimakset nås med ”Ingen alder”, der med en næsten dyster, metallisk synth skærer sig igennem det lummervarme lokale og bygger op til et skønt lydinferno, der toppes af en ekstatisk trommeslagers udfald på trommesættet.

Jærv er absolut interessant og har stort potentiale i spændingsfeltet mellem den til tider næsten 80’er-agtige danske pop og den mere industrielle, kantede electronica. En skøn sammenblanding, der nogle steder giver associationer til Under Byens eksperimenterende lyd og til Sorten Mulds blanding af folk og dansebeats.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA