x
Danmarks yndlingsnordmand manifesterede endnu engang sit unikke talent

Thomas Dybdahl, Heartland Festival, Lowland Stage, Egeskov

Danmarks yndlingsnordmand manifesterede endnu engang sit unikke talent

Anmeldt af Anine Fuglesang | GAFFA

En veloplagt og velklædt Thomas Dybdahl, iført hvid skjorte, blåt suit og charmerende smil, bjergtog endnu engang sit danske publikum med sin fænomenale stemme og smukke melodier, da han lørdag eftermiddag indtog Lowland Stage.

For Thomas Dybdahl har en evne som musiker, der kun er få forundt. Han formår at levere hver eneste strofe med så megen indlevelse, nerve og følelse, at hans kraftfulde skrøbelighed forplanter sig i hver eneste fiber i kroppen. Man er ikke bare tilskuer, når han nærværende leverer. Man er så absolut en del af hans magiske, musikalske univers.

Med seks album i bagagen har norske Thomas Dybdahl efterhånden et stort bagkatalog at vælge imellem og er gudskelov aldrig bleg for at spille gammelt såvel som nyt materiale. Således kom vi også rundt om alle seks album; lige fra det dybfølte åbningsnummer ”Always”, til ”U”, hvor organist Ådne Sæverud leverede en sikker solo på sit Hammond-orgel og til den sprængfyldte ”Party Like It´s 1929”, der lukkede koncerten.

Dybdahls position som en af Nordens mest talentfulde sangskrivere synes endnu engang manifesteret, og hans unikke talent skinner i numre som hyldest-sangen til Jeff Buckley ”From Grace” og særligt den evigt smukke ”One Day You’ll Dance For Me, New York City”, der i sin sublime udførelse får verden til at stå stille i et alt for kort øjeblik.

Dog kunne det være forfriskende at droppe den efterhånden selvskrevne fællessang ”Cecilia”, der trumfer hver gang, men også bliver en anelse for forudsigelig, til fordel for de sjældne perler ”The Willow” og ”Stay Home”. Næste gang, Dybdahl!

For heldigvis kommer der en næste gang. ”Hele Danmarks yndlingsnordmand” er en flittig gæst i Danmark, og med sig har han altid et velspillende orkester. Med overskud fokuserede hver eneste musiker også denne gang på at levere varen og var samtidig observerende på de andre i bandet, så alle var i sync hele koncerten igennem. Instrumenthåndteringen og den kunstneriske, melankolske tone slog igennem med sådan en kraft, at koncerten uden sammenligning blev et af højdepunkterne på dette års Heartland Festival.

 

Sætliste

Always

This Love is Here to Stay

A Love Story

Cecilia 

But We Did 

Easy Tiger 

That Great October Sound 

From Grace 

One Day You’ll Dance For Me, New York City 

Party Like It’s 1929

 

 

 

 

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA