x
Højspændte veteraner gav los

At The Drive-In, Roskilde Festival, Arena

Højspændte veteraner gav los

Anmeldt af Jan Opstrup Poulsen | GAFFA

Der blev pænt takket fra scenen over at publikum gad komme her 16 år efter, at bandet brød op. Og de amerikanske veteraner viste da også, at de stadig er et vitalt og ikke mindst vildt rockband. De har ikke udgivet nyt siden albummet Relationship Of Command fra 2000, og der var ikke ændret i konceptet for deres piskende og snurrige post-hardrock. Så på alle måder et comeback på de gamle meritter.

Og det var i høj grad sanger Cedric Bixler og guitarist Omar Rodriquez, der førte an i løjerne, som bød på noget af en rundtur i At The Dive-Ins musikalske butik. Det var højoktan rock af solid klasse, der fungerede bedst, når melodierne var opbygget som en række eksplosioner. Det er nemlig et band, der kommer til deres ret, når de hurtige temposkift sætter taktstokken. Og her havde At The Drive-In ikke problemer med at holde stil og tempo under en energifuldt koncert.

Men At The Drive-In er mere end et rockband skåret i granit. Der er plads til vilde guitareskapader og en næsten improvisatorisk tilgang til materialet, og her forstod de ikke hele tiden at dosere de mange ture i guitarrundkørslen. Her kørte det i ring.

Men bandet kom hele tiden tilbage på sporet og leverede deres sikre guitarriffs. Det var til tider tungt uden at falde til jorden.

Bandet kan også overgive sig til det mere melodiøse, og når de gode melodier går hånd i hånd med den mere støjende rock, ramte de på toppen.

Et comeback med hjertet fra et velspillende At The Drive-In.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA