x
De Efterladte: Adjø Tristesse

De Efterladte
Adjø Tristesse

Forsigtigt søgende og stadigt mere opløftet

GAFFA

Album / Melodika
Udgivelse D. 12.09.2016
Anmeldt af
Jan Opstrup Poulsen

Sanger og sangskriver Peter H. Olesen er ikke ligefrem kendt for sine jubeloptimistiske sangtekster, men trods et ihærdigt sortsyn har han altid kunnet se og besynge den lille og ubemærkede skønhed i livets vante gang. Og på De Efterladtes tredje album er det netop de små og stille stunder, der har sangskriverens opmærksomhed, ligesom musikken går i en mere dæmpet toneklang i det, duoen kalder håndspillet elektro-akustisk musik, der komponeres af Michael Lund.

Der er med andre ord skruet ned for guitaren og op for mere flydende lyde og klange. Stadig helt minimalistisk, men melodierne er ikke helt så prægnante og udspændte som på forgængeren Alvorsord og etagevask.

Der bliver til gengæld spillet med en uforfærdet tålmodighed, og med Peter H. Olesens svært poetiske sangtekster er De Efterladte unikke og noget af en humlebi på den danske musikscene. Adjø Tristesse emmer af skjult skønhed og sange, der styrker en i troen på, at livet trods alt er godt, hvis vi blot husker at se og leve det.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA