x
Daniel Lanois: Goodbye to Language

Daniel Lanois
Goodbye to Language

Canadisk multitalent trykker pedal-steelen i bund på meditativt instrumentalalbum

GAFFA

Album / Playground Music
Udgivelse D. 09.09.2016
Anmeldt af
Ole Rosenstand Svidt

Daniel Lanois er kendt som producer for stjernenavne som U2 og Bob Dylan, som sanger, sangskriver og multiinstrumentalist, ikke mindst pedal-steel-guitarist. Det er i sidstnævnte rolle, vi møder ham her, for Goodbye to Language er instrumental og udelukkende indspillet med lag af efterbehandlet pedal-steel-guitar og søsterinstrumentet lap-steel, sidstnævnte spillet af Rocco Deluca.

Det er mere stemninger end melodier, vi hører på Goodbye to Language, med masser af rum omkring de få og lange toner, og Lanois har formodentlig taget noter under sit mangeårige samarbejde med ambientmusikkens gudfar Brian Eno. Inspirationen fra klassiske impressionistiske komponister som Debussy og Ravel og disses inspirator Satie (som har givet titel til et af numrene) er dog også hørbar.

Udtrykket er luftigt, drømmende og filmisk, og Goodbye to Language vil formodentlig egne sig glimrende til lyttere med søvnproblemer, hvilket bestemt ikke skal tages som en kritik, ligesom værket formodentlig også kan modvirke stress. Jeg bliver i hvert fald behageligt rolig til mode af at lytte til det, men glæder mig dog også til det næste singer-songwriter-album fra det canadiske multitalent.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA