Nyhed

Daniel Lanois spiller også i Aarhus

GAFFA – alt om musik

For nylig skrev vi, at den canadiske sanger, sangskriver, producer og multiinstrumentalist Daniel Lanois giver koncert i Jazzhouse den 25. marts. Han kommer dog også til Atlas i Aarhus og giver en koncert her dagen efter, altså den 26. marts – ligesom i København en instrumental solokoncert.

Daniel Lanois mestrer et væld af instrumenter, men har de seneste år især fordybet sig i pedal steel-guitaren, der skaber en varm og vemodig country-klang. Den danner også grundlag for Daniel Lanois' seneste album, "Goodbye to Language", som blev beskrevet som ”luftigt, drømmende og filmisk” af GAFFAs anmelder. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Som musiker er Daniel Lanois svær at kategorisere, da han med sin musik kreerer lydlandskaber, der bevæger sig mellem ambient og sjælfuld roots/americana, og som han bygger op med elementer af både folk, rock og country, med afstikkere til dub og electronica.

Som producer har han arbejdet med navne som Bob Dylan, Willie Nelson, Emmylou Harris, Neil Young og U2, samt gået ad mere eksperimenterende veje, blandt andet i samarbejde med ambient-pionererne Brian Eno, Harold Budd og Jon Hassell.

Varm op med nummeret "Satie" fra albummet "Goodbye to Language":

ANNONCE