Nyhed

Daniel Lanois kommer igen til Danmark

Den canadiske sanger, sangskriver, producer og multiinstrumentalist Daniel Lanois har for nyligt givet to koncerter i Danmark. Til sommer gæster han igen landet.

Den canadiske sanger, sangskriver, producer og multiinstrumentalist Daniel Lanois har for nylig givet to koncerter i Danmark. Til sommer gæster han igen landet.

Daniel Lanois er bedst kendt som producer for blandt andre Bob Dylan, Neil Young og U2, men han har også selv udgivet adskillige album. Nu gæster han Danmark med to koncerter i DR’s Koncertsal i København og på Turbinen i Randers.

Selvom Daniel Lanois ofte har trådt et skridt i baggrunden, så andre har kunne få spotlyset, kommer man ikke udenom hans store indflydelse på moderne musik. Særligt samarbejdet med Brian Eno på U2’s hitalbum “The Joshua Tree”, “Achtung Baby” og “All That You Can’t Leave Behind” har cementeret Daniel Lanois’ musikalske begavelse. Han satte sig også i producerstolen på Neil Youngs “Le Noise” og arbejdede med Bob Dylan ad flere omgange.

Daniel Lanois mestrer et væld af instrumenter, men har de seneste år især fordybet sig i pedal steel-guitaren, der skaber en varm og vemodig country-klang. Den danner også grundlag for Daniel Lanois’ seneste album, “Goodbye to Language”, som blev beskrevet som “luftig, drømmende og filmisk” af GAFFAs anmelder. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Koncerterne finder sted torsdag den 10. august i Koncertsalen, DR Koncerthuset i København og fredag den 11. august på Turbinen i Randers.

Varm op med nummeret "Satie" fra albummet "Goodbye to Language":

ANNONCE