x
Van Morrison: Keep Me Singing

Van Morrison
Keep Me Singing

Storsyngende Van The Man kan stadig imponere

GAFFA

Album / Caroline
Udgivelse D. 30.09.2016
Anmeldt af
Jan Opstrup Poulsen

Veteranen Van Morrison har igennem sin mere end 50 års musikkarriere været en yderst produktiv herre, og Keep Me Singing skriver sig ind som hans 36. studiealbum. De senere år er der gået længere mellem udgivelserne, der heller ikke har udstrålet tidligere tiders kunstneriske nødvendighed. Den blå soulsanger fra Belfast har fundet ind til en blødere og mere glat lyd, men på Keep Me Singing imponerer han med sin overbevisende vokalpræstation. Nok er der rigelige mængder magelighed i melodierne, men stemmen bliver sat i spil, som det er tilfældet i den ellers sukkersøde Out in the Cold Again.

Man kan også lade sig bjergtage af albummets titelsang, der har Vans gammelkendte soulnerve i melodien. Men ellers falder Van Morrison meget tilbage på lidt kvælende strygerunderlægning i en række sange, der nærmer sig easy listening. Så er der mere bid i The Pen Is Mightier Than the Sword, der er en velspillet blues, hvor Van Morrison får det til at svinge stramt i sit melodiske jerngreb.

Trods den noget sentimentale tilgang til mange af sangene er Keep Me Singing et af de bedre album fra Van Morrisons senere karriere. Og det er og bliver hans uforlignelige vokal, der gang på gang rammer lige i hjertet. Intet holder tilsyneladende Van Morrison tilbage fra at synge og synge. Og heldigvis giver han smagsprøver på flere af sine musikalske styrker på albummet, der også lige når omkring det religiøse tema i den gospelinspirerede Holy Guardian Angel.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA