x
Binær: Umage

Binær
Umage

Et fornuftigt rap-ægteskab

GAFFA

LP / Echo Out
Udgivelse D. 12.11.2016
Anmeldt af
Anders Hjortskov

4-takter trommebeats, rap-evnerne i fokus og dynamiske skift præger den nye konstellation, Binær. Trepac og Mund De Carlo er to af de ledende figurer i dansk raps boombap-kollektiver, der tidligere har kæmpet om raptronen. Det fortsætter med venlig konkurrence på skills, men også med diplomatisk ros mellem de to ukronede konger. “Lad mig introducere” viser bromancen i fuld flor.

Umage viser glæden ved at benytte klassiske opskrifter og stadig udfordre det danske sprog med komplicerede linier og ordspil på ordspil. Fornuftsægteskabet og numre som “Nakkesved” fremhæver de to rapperen kvaliteter: Trepacs autoritative stemme og tankevækkende linier møder gang på gang Mund De Carlos tungebrækkende flows og overlegne teknik.

Det er fuldfed, rigtig rap, pakket lækkert ind som “Talegaver”, nakken kan nikkes af led til. De mere tænksomme sider fra især Trepac forbliver i skrivebordsskuffen, hvilket udfordrer udgivelsens langtidsholdbarhed. Men de to forskelligartede rappere har under alle omstændigheder én ting til fælles: “Ik et umage par, men vi er umagen værd”.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA