x
Jonas Breum: Endelig Fri

Jonas Breum
Endelig Fri

Breum skruer ned for rabalderet og op for alvoren

GAFFA

Album / Eget selskab
Udgivelse D. 27.01.2017
Anmeldt af
Jan Opstrup Poulsen

Sanger og sangskriver Jonas Breum tager sig lidt af en musikalsk kolbøtte på Endelig Fri, der i sit sangunivers kredser om de eksistentielle temaer, som de presser sig på, når man ser døden i øjnene. Sangene på albummet er nemlig skrevet med udgangspunkt i amerikanske dødsfangers sidste ord. Og det er milevidt fra Breums mere fandenivoldske popsange fra forrige udspil Vin Og Våben fra 2015, hvor han forsøgte at tilkæmpe sig en plads på den ordspillende danske sangskriverscene.

Endelig Fri er der et langt mere traditionelt musikalsk snit over melodierne, der ikke rigtig giver los på noget tidspunkt i respekt for sangenes dystre ophav. Det bliver til en række interessante fortællinger, der dog er meget lineære i deres opbygning og mangler derfor noget variation eller overraskende, som kan gøre de alvorstunge sager mere vedkommende.

Endelig Fri har sine tænkevækkende sætninger, men i Jonas Breums musikalske iklædning løfter sangene sig aldrig rigtigt op i de højder, som alvoren kræver, og bliver mest til stillestående statements.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA