Nyhed

Læs novelle af og se video med albumaktuelle Jonas Breum

Sangeren og sangskriveren er klar med sit andet soloalbum, Vin og Våben

I dag udgiver sangeren og sangskriveren Jonas Breum (eks-Coolsville, eks-Breumm) sit andet soloalbum, "Vin og Våben". Et album med 10 sange med hver en tilhørende mininovelle på albumcoveret. GAFFA har fået lov til at bringe en af de ti mininoveller, til sangen "Hun Vil Ha". Den kan du læse nedenfor.

Om det nye album fortæller Jonas Breum:

– "Vin og våben" er en plade, der forsøger at fortælle om kærligheden, længslen og mørket på en let måde. Den er skrevet i en tid, hvor jeg genfandt glæden ved popmusik, man kan danse alene til. Vin og våben betyder hjerteblod. Jeg havde brug for at skrive den her plade. Brug for at dele albummets stemninger. 


– Kapitlerne har jeg skrevet for at give sangene en endnu mere personlig dimension. De bliver kun udsendt i en særlig albumudgave i et oplag på 500 nummerede og signerede cd'er. 

– Jeg spurgte jeg Mikkel Bech-Hansen, der er keyboard-mand og video-kreatør i The Minds of 99, om han ville lave lyric videoer til hele pladen. Vi fandt på konceptet med at give hver sang sin farvekode. Farvekoden går igen i det hæfte, hvor de 10 kapitler står. 

Kapitel 5 — Hun vil ha


Hun er kvinden, der har alt, og går alene hjem i regnvejr. Engang var hun hovedperson i sin egen film, nu er hun eneste medvirkende.

Hun kigger forbi, det bliver kort, bare en enkelt kop, hvis du alligevel skulle have. Hun er allerede ude, før hun kommer ind.

Hun ved ikke, hvor travlt hun har.


Måske drømmer hun om den store check, forlovelsen, kontrakten, om at se sine børn få deres egne. Men hun ved ikke rigtigt. I visse ømme øjeblikke har hun grebet sig selv i en alarmerende tankestrøm, men den er hurtigt veget for nye, akutte ildebrande. Hun øser vand, skovler kul, smiler til sine fjender, bider tænderne sammen, tager en omgang mere.

Hun vågner med en hidtil ukendt træthed i kroppen.

I spejlet er nye linier kommet til. Da hun læser om en succesfuld kollegas pludselige død, siger hun til sig selv: Jeg skal huske at leve. Har jeg selv nået det, jeg skulle? Det skal hun ikke kunne sige, hun har i hvert fald mere travlt end nogensinde. Hun sigter mod næste højdepunkt fra bunden af afgrunden.


Hvis hun nåede frem. Hvis hun fik det. Ville hun kunne tage imod? Ville hun nyde sejren, slikke sig om læberne, slippe forventningen om fremtiden, afbryde jagten og dase i solen, ren tilskuer?

Jeg kan ikke klatre ud af mørket for hende. Jeg kan ikke lære hende at elske hverdagen.

Jeg må være helt enestående kold, hvis vi nogensinde skal nå hinanden.


Se lyric videoen til "Hun vil ha":

ANNONCE