x
Magtens Korridorer leverer stensikker rockkoncert

Magtens Korridorer, Engage Festival, Refshaleøen

Magtens Korridorer leverer stensikker rockkoncert

Anmeldt af Signe Aarestrup | GAFFA

Arkivfoto

Det danske rockband gjorde alt det rigtige, da de spillede til lørdagens Engage Music Festival på Refshaleøen. Dog var det næsten så sikkert, at man helt kunne komme til at savne, at der skete noget uventet.

Magtens Korridorer er det næstsidste band, der lørdag aften går på til Engage Music Festival på Refshaleøen i København. Og man kan godt mærke, at det midaldrende publikum har kørt fadøl i sommersolen hele dagen. Der bliver i den grad sunget med, danset og vrikket, når Johan Olsen og Co. synger om at gå på druk, om elendige parforhold og om lange, desillusionerede nætter på Vesterbro.

Der er dømt rock’n’roll fra første færd, når der bliver blændet op for det hvide lys, og Niklas Schneidermann slår guitaren an med en smøg i kæften, mens Johan Olsen vanen tro har skruet godt op for mikrofonen, så den hæse stemme brager ud over pladsen.

Bandet starter koncerten med nummeret "Alkohol" fra den kommende plade, der skulle være på gaden i starten af 2018, og fortsætter med nogle af de gamle kendinge som "Nordhavn Station" og "Pandora".

Numrene er en god blanding fra de forskellige plader, lige fra debutalbummet "Friværdi" til den seneste skive fra 2014, "Før alting bliver nat". Og publikum er med hele vejen, men skråler ekstra højt under de store hits, hvor særligt "Lorteparforhold" synes at appellere bredt. 

Gruppen, der i sin tid fyrede op under festerne i fredagsbaren på biologistudiet på Københavns Universitet og efterhånden har et omfattende bagkatalog, der ind til videre tæller seks studiealbum, har fuldstændig styr på sagerne. Alt er efter bogen, når Anders Ramhede giver den gas bag trommerne, mens guitaristerne giver den maks slæde, og Terkel Møhl lægger en god bund med bassen. Det er faktisk næsten så sikkert, at man helt kan komme til at savne, at der sker noget uventet.

Undervejs bliver der også tid til en lille politisk kommentar fra Johan Olsen, hvor han understreger, at han er ked af at leve i en verden, hvor der er så meget krig. En ganske passende kommentar set i lyset af, at festivalen er skabt for at hylde danske veteraner. 

Alt i alt en stensikker rockkoncert fra Magtens Korridorer, der har publikum i sin hule hånd hele vejen i gennem.

 

Sætliste:

Alkohol

Vesterbro

Nordhavn St.

Pandora

Jeg vil hellere dø

I kolde stjerners lys

Sorte stråler

I dybet

Tilt

Kom og Mærk

Lorteparforhold

Picnic

Milan Allé

Militskvinder

Giv mig en dag

A er på druk

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA