x
Tori Amos: Native Invader

Tori Amos
Native Invader

Tori i topform

GAFFA

Album / Decca Records
Udgivelse D. 08.09.2017
Anmeldt af
Espen Strunk

Hendes plader har altid – og i tiltagende grad – været en ordentlig mundfuld; gennemmusikalske, intelligente, politisk bevidste og gerne konceptuelle, blandt andet. Ingen lyder som Tori Amos – som selv trækker tråde til Kate Bush, men derudover har sin helt egen politisk/eksistentielle/poetiske dagsorden.

Således også på det nye album, udgivet i ti-året for fremragende American Doll Posse, hvor blandt andre daværende præsident George W. Bush stod for skud. Denne gang slås et endnu større tematisk brød op, idet Amos lader selve Moder Natur være omdrejningspunkt for en sangcyklus om en menneskehed stillet overfor nye og potentielt fatale udfordringer. Og hvordan naturens forunderlige evne til at regenerere i sidste ende er vores eneste redning.

Det forklarer Amos om albummet, og tak for det – for lettilgængeligt kan man (stadig) ikke kalde tekstuniverset. Heldigvis serveres pointerne i form af en stribe melodisk solide sange; fra det flygeltunge åbningsnummer Reindeer King over højdepunkter som Broken Arrow og Cloud Riders til den sitrende smukke ballade Climb. Ren årgangs-Amos.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA