x
Diverse kunstnere: Johnny Cash – The Music: Forever Words

Diverse kunstnere
Johnny Cash – The Music: Forever Words

ANMELDELSE: Hæderlig hyldest med højdepunkter

GAFFA

LP / Sony Music
Udgivelse D. 06.04.2018
Anmeldt af
Espen Strunk

Når de store stjerner dør, begynder et nyt kapitel i deres karriere – i form af såvel klingende kasseapparater som helhjertede hyldester til dette eller hint afdøde koryfæ. Vi mistede Cash i 2003, og siden er det blevet til excellente posthume udgivelser som American VI: Ain’t No Grave og det ”tabte” firseralbum Out Among the Stars.

Nu er tiden så kommet til en plade, hvor en række fortrinsvis yngre navne har sat musik til og fortolker efterladte tekster af Johnny Cash. Breve, tekster og digte – udlagt af blandt andre Brad Paisley, Roseanne Cash, Kacey Musgraves og Jewel. Chris Cornells You Never Knew My Mind er et stærkt højdepunkt på en plade, som ellers må siges at hælde til den ”pæne” side.

T-Bone Burnett, Alison Krauss & Union Station og Elvis Costellos bidrag – foruden Willie Nelson og Kris Kristoffersons korte intro – er andre gode undtagelser fra dén regel, og selvom man i sagens natur savner stemmen, ja, så er der ingen grund til ikke at hilse denne samling velkommen. Og teksterne – de er som sagt gamle Johnnys.     


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA