x
The Orb: No Sounds Are Out of Bounds

The Orb
No Sounds Are Out of Bounds

Fugl og fisk

GAFFA

Album / Cooking Vinyl
Udgivelse D. 22.06.2018
Anmeldt af
Ras Bolding

The Orb er særdeles aktive disse år, og måske netop i erkendelse heraf benytter man sig denne gang af en stribe gæstemusikere såsom Roger Eno, Jah Wobble og Hollie Cook. Og det kommer der faktisk, pletvist, et anderledes Orb-album ud af. Et godt af slagsen? Også pletvist, må man vel sige.
 
The Orb forsøger sig denne gang med et par popsange, hvoraf den let triphoppede "The End of the End" er ganske hæderlig, mens "Rush Hill Road" ender med at kamme over, især med sin vokalproduktion, der lyder tre skridt fra eftermiddagsradio.
 
"Wish I Had A Pretty Dog" tager udgangspunkt i Part 2 af Pink Floyds "Shine On You Crazy Diamond" og tilsætter en god mængde dub, space-electronica og genfærdstemaer; helt klart et af albummets højdepunkter. Også "Ununited States" med brug af jazzet trompet og ambient piano fungerer fint.
 
Til gengæld bliver den 15 minutter lange "Soul Planet" en hård omgang undervejs med sine tyktflydende soulvokaler over en bund af ellers udmærket ambient, chillout og house. Vokaler af den slags, der bare lirer de værste og mest fortærskede soulklichéer af i evige fraseringer, svøbt ikke i egen juice, men egen sirup rørt op med fløde.
 
No Sounds Are Out of Bounds er for så vidt en velvalgt titel til albummet, men jeg tror nok, jeg personligt gerne så, at The Orb havde sprunget forsøg på regulær radiopop og den værste mængde soulfløde over.

Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA