x
Neil & Liam Finn: Lightsleeper

Neil & Liam Finn
Lightsleeper

ANMELDELSE: Fri leg i familien

GAFFA

Album / PIAS
Udgivelse D. 24.08.2018
Anmeldt af
Jan Opstrup Poulsen

Neil Finn fik med Crowded House status som en af de ypperste sangskrivere med talent for den gudeskønne popsang. Og med sin varme og drømmende vokal har han gennem sin solokarriere altid bevaret fornemmelsen for den overjordiske melodi.

Lightsleeper har han fundet sammen med sønnen, og det er der kommet et lidt umage album ud af. Lyden er stadig umiskendelig Neil Finn, men sangene er eksperimenterende i deres form, og så langt fra gængse popsange.

Sangene tager afsæt i stemninger og finder sig et drømmende udtryk, hvor man ikke kan forudsige, hvilken vej sangen tager. Det virker så også lidt tilfældigt på albummet, der mangler at samle sig.

Men familiens musikalske kvaliteter fornægter sig ikke, og albummet har derfor sine skønne stunder, men det kommer langsomt snigende og forsvinder hurtigt igen. Det er mest et par passager eller vokaler i sangene, der gør sig bemærket frem for den enkelte sang. Dog er vi på hjemmevant grund i den fine ”Listen” og den smukke ballade ”Hold Her Close”, men de er samtidig ikke kendetegnende for Ligthsleeper.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA