x
Dør Nr. 13: Verden i flammer

Dør Nr. 13
Verden i flammer

ANMELDELSE: Et frihedssøgende adrenalinsus

GAFFA

Album / Langt Ude Records
Udgivelse D. 21.09.2018
Anmeldt af
Esben Suurballe Christensen

Oven på sidste års mesterlige ep, ”Krigere uden vaaben”, havde denne signatur store forventninger til de fem drenges debut-langspiller. Forventningerne bliver til fulde indfriet over de 10 sange, som Døren har indspillet med producer Søren Christensen.

Ingen tvivl om, at Dør Nr. 13 står ved fodenden af deres britiske (post)punk og britpophelte, men de gør det med en livsnødvendighed, energi og sangmæssig kvalitet, der gør, at udtrykket bliver helt deres eget. Bedst personificeret ved forsanger Lasse Storms insisterende karisma og udtryksfulde vokal. Vi tror ham, når han ser os direkte i øjnene og tager os med ud på E45 og gennem vores skandinaviske noir-samtid.

Den Carsten Heller-remixede "Altid" er med sit beatdrevne oprindelsessted en vi mod verden-hyldest og burde runge ud fra ethvert sortklædt dansk ungdomsværelse. Singlen "Problemer" brænder igennem med sin hvinende guitar og Lasse Storm, der fortæller os, at ”Jeg har det heller ikke bedre i dag, nej! Selv om de fortæller mig, at det går den rigtige vej”.

Ellers skrider vi til Madchester og opdaterer Happy Mondays på "Siger ikke nej" og sniffer en ordentlig omgang Gasolin' på speed på den decideret fremragende "Gespenst". Kunne Verden i Flammer snildt have klaret en sorteringsfusion med det bedste fra Krigere uden vaaben, jo vist. Men tilbage står, at her er endelig et dansk guitarband, I kan tro på. Her er endeligt et dansk guitarband, I skal tro på.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA