Nyhed

Ny festival i Odense uddeler pris til lovende dansk sangskriver

GAFFA.dk - alt om musik

Lasse Storm, solist og kendt fra Dør Nr. 13, er den første modtager af Songwriter Awarden

Efter tre dage i sangskrivningens tegn med 70 events fordelt over otte venues kan første udgave af Nashville Nights International Songwriter Festival takke af for denne gang. Som kulmination på en festival, der har grebet fra øverste hylde i ind- og udland blandt de største sangskrivertalenter uddeles Songwriter Awarden.

Prisen gives for det gode sangskrivningshåndværk og tilfalder i år københavnske Lasse Storm.


Lasse Storm er også kendt som sanger i Dør Nr. 13 og har tidligere været forsanger og sangskriver i Sha La Las. Garagerock og postpunk er dog nu skiftet ud med inderlige tekster med radiorotations-potentiale og feel good garanti. Den imponerende solodebutsingle ramte i starten af året på “Holmegårdsvej”. Siden fulgte “Ung, fuld og dum”, der om nogen er en sang, der kan vække genklang blandt en generation eller to. 

Genren er ifølge kunstneren “forsamlingshuspunk” med udgangspunkt i erindringer fra opvæksten i Fensmark. Med dybt personlige narrativer, stærk sangskrivning og lidt hjemstavns-savn rammer Storms fortællinger i albumformat på den snarlige albumdebut Holmegårdsvej og andre historier. Indtil da kan sangerens tredje single findes på en streamingtjeneste nær dig 1. oktober. 

Prisvinderen vælges af foreningen MusicFever Association International, som står bag NNISF.  Foreningens primære formål er at kere sig for dansk musiks vækstlag og hjælpe med at etablere og udbygge internationale netværker.


Formålet med prisen er derfor at ære en prismodtager, der i foreningens øjne og ører fortjener bred anerkendelse for sit talent, fokus og originalitet.

Det odenseanske publikum vil i nærmeste fremtid kunne opleve Lasse Storm på Musikhuset Dexter, da der med statuetten også medfølger et livejob på spillestedet.

Bronzestatuetten er skabt af den odenseanske billedhugger Jens Galschiøt og vil blive en tilbagevendende pris i fremtidige udgaver af festivalen.


LÆS OGSÅ: VIDEOPREMIERE: Dør Nr. 13's Lasse Storm er ung, fuld og dum

 

ANNONCE