x
Spiritualized: And Nothing Hurt

Spiritualized
And Nothing Hurt

Spirituelle hymner fra en fjern galakse

GAFFA

Album / Bella Union
Udgivelse D. 07.09.2018
Anmeldt af
Finn P. Madsen

Jason Pierce alias J Spaceman laver musik ud fra de lyde, han har i sit hoved. Lyde, som nogle gange er tilført så mange ambitioner og lag, at sangene kan være svære at undfange. Idéerne til Spiritualizeds ottende album And Nothing Hurt, det første i seks år, løb løbsk og lod sig ikke realisere økonomisk. Jason Pierce indså begrænsningerne, købte sig en laptop og færdiggjorde albummet på den.

Det betyder ikke, at Pierce ryster på hånden som lydkonstruktør. Med stilsikker hånd får han sendt sit ottende album i sikkert kredsløb. Den folk-agtige åbner "A Perfect Miracle" fungerer med sit vuggende omkvæd som en godnatvise, mens "I'm Your Man" og Let's Dance" bygger op til klimaks med eskalerende guitarlinjer og nogle omkuldslående blæserstrukturer. "On the Sunshine" og "The Morning After" er råt for usødet rock'n'roll i hæsblæsende tempo, hvor det gælder om at spænde rumhjelmen ekstra godt. Højdepunktet er den storladne "Damaged", der med sit højtravende omkvæd er ren Jason Pierce-aftapning, når det er allerbedst.

Selvom And Nothing Hurt ikke kommer i nærheden af storværket Ladies And Gentlemen We Are Floating In Space, et af halvfemsernes bedste album, flyver astronauten J Spaceman stadig højt. Med en symfonisk storhed og en pulserende rastløshed får han sine spirituelle hymner til at svæve ind i en fjern galakse.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA