Nyhed

Spiritualized besøger Danmark

GAFFA - 35 år i musikkens tjeneste

Det er netop annonceret, at britiske Spiritualized gæster Store Vega lørdag den 16. marts 2019.

Siden dannelsen i 1990 har Spiritualized haft en del udskiftninger i bandet – legendariske Jason Pierce står dog stadig i front som bandets eneste vedvarende medlem. Nu kan Pierces danske publikum så småt sætte X i kalenderen, for til foråret er der mulighed for at dele en aften i selskab med den karakteristiske frontmand, hvis flair for visionær lydskabelse får tankerne hen på eksperimentlystne popauteurs som Brian Wilson og Phil Spector.

LÆS OGSÅ: ANMELDELSE: Spirituelle hymner fra en fjern galakse


Spiritualized er lige nu aktuelle med deres ottende album And Nothing Hurt, der er bandets første i seks år – et album, der med sin desillusion og kroniske hjertesorg trækker tråde tilbage til lyden og temaerne fra hovedværket Ladies and Gentlemen We Are Floating In Space fra 1997.

And Nothing Hurt høstede fire stjerner hos GAFFAs anmelder:

"[...] astronauten J Spaceman flyver stadig højt. Med en symfonisk storhed og en pulserende rastløshed får han sine spirituelle hymner til at svæve ind i en fjern galakse."


LÆS OGSÅ: Guide: Fem album, du skal glæde dig til i september

I forbindelse med udgivelsen af And Nothing Hurt har Pierce udtalt, at seneste skud på stammen meget vel kan blive bandets svanesang. Dette skyldes, at Pierce efterhånden finder den skabelsesproces, som det er at frembringe plader, for tung og drænende. Det er derfor ikke til at vide, om Pierce nogensinde vender tilbage til Danmark igen – så meget desto mere er der god grund til at lægge vejen forbi dette unikke foretagende til foråret.

Billetsalget skydes i gang den 14. september klokken 10:00.


ANNONCE