x
Aphex Twin: Collapse

Aphex Twin
Collapse

ANMELDELSE: Som vi kender ham

GAFFA

CD EP / Warp Records
Udgivelse D. 14.09.2019
Anmeldt af
Ras Bolding

Aphex Twin fortsætter de seneste års aktive udgivelsesform med nok en ep, Collapse, der er lige knap en halv time lang og byder på fem numre. Musikken er, ikke overraskende, både elektronisk og instrumental.

Hvis Cheetah-ep'en fra 2016 syntes at skue tilbage mod sådan noget som den første Selected Ambient Works, så er lyden i denne omgang mere orienteret i retning af senhalvfemserne og begyndelsen af nullerne med reminiscenser af Come to Daddy (albummet snarere end titelnummeret) og i nogen grad måske også Drukqs. Og således kan man godt tillade sig at hævde, at for den garvede Aphex Twin-fan er det måske ikke overraskelserne, der står i kø på denne udgivelse. Hvilket velsagtens også kan betragtes som et lødigt kritikpunkt, hvis man er til den slags.

Til gengæld gør Aphex Twin noget, han er rigtig god til, og jeg synes, man fornemmer, at det bringer både legebarnet og perfektionisten op i ham; de to skabninger, der sammen former tvillingen, når han er bedst. Således: jo, det lyder som Aphex Twin, det er muligvis ikke nogen musikalsk revolution, men det er god og gennemført musik, så jeg tipper til fem stjerner. Er man måske ikke ekspert udi electronica, drill'n'bass og post-acid, eller er man ej nogen Aphex Twin-haj, så vil man muligvis mene fire. Det må man naturligvis selv ligge og rode med derude.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA