x
Cypress Hill: Elephants on Acid

Cypress Hill
Elephants on Acid

Årets overraskelse? Cypress Hill har begået et psykedelisk mesterværk

GAFFA

Album / BMG
Udgivelse D. 28.09.2018
Anmeldt af
Michael Jose Gonzalez

Efter et par halvsløje og ufokuserede udspil samt en albumpause på otte år er Cypress Hill tilbage på tribunen. Og det virker, som om pausen og B-Reals afstikker til Prophets of Rage har gjort bandet godt, for de har med Elephants on Acid begået deres mest helstøbte album siden legendariske III: Temples of Boom fra 1995.

Monstersinglen Band of Gypsies skruede forventningerne til albummet her godt og grundigt i vejret, og heldigvis formår DJ Muggs, B-Real, Bobo og Sen Dogg at indfri dem. Hvor der på de seneste plader har været en kedelig tendens til, at pladerne har strittet uskønt i et hovedløst væld af forskellige retninger, er der en tydelig musikalsk rød… nej, rettere syregrøn tråd på albummet.

Muggs, der er albummets egentlige stjerne, er i sit eksperimenterende hjørne og har pakket numrene ind i et dragende univers bestående af blandt andet sitar, mellemøstlige toneskalaer, støvet jazz og hvinende orgel, der udgør et komplekst overflødighedshorn af eksotiske og banebrydende produktioner.

Albummet skriger hæst på at blive lyttet til og udforsket indgående fra start til slut, hvilket resulterer i et enestående og frydefuldt sug i både mave og øregange. En eventyrlig opdagelsesrejse, hvor man synker gennem lag på tåget lag af lydmæssig legesyge og skarpskåren rap fra særligt B-Real, der i dén grad er trådt tilbage i karakter som frontfigur.

Et modigt, gennemarbejdet, komplekst og ikke mindst psykedelisk, musikalsk trip, der har taget Cypress Hill op til et helt andet niveau og viser, at de stadig er relevante. Årets positive overraskelse.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA