x
The Tallest Man on Earth: I Love You. It's A Fever Dream

The Tallest Man on Earth
I Love You. It's A Fever Dream

ANMELDELSE: Svenske Kristian Mattson lukker sig inde i sin americana

GAFFA

Album / AWAL Recordings
Udgivelse D. 19.04.2019
Anmeldt af
Jan Opstrup Poulsen

The Tallest Man on Earth befinder sig stadig i sit eget magiske musikalske univers. Efter den fine ep When the Bird Sees the Solid Ground fra sidste år, udgiver Kristian Mattson sit femte studiealbum. Og her fortsætter han med sit nedbarberede og fortættede udtryk.

Det er stærkt, når det buldrer under overfladen i "The Running Styles of New York", og vokalen synes tæt på at kæntre. Det bliver til gengæld mere stillestående, når han ifører sig sit Bob Dylan-outfit i ”There's A Girl”. Og det er her, at I Love You. It's A Fever Dream ikke helt rammer tidligere højder, fordi man skal spejde efter sprækkerne i sangene. Der er mange ansatser til, at de springer ud, som i den banjoførende ”My Dear”, men her lægges låg på en ellers lystig melodi.

Den svenske singer-songwriter er stadig stilistisk fuldendt i sin nordiske americana, men virker fastlåst i et koncept, der ikke yder sangene fuld retfærdighed. Der er brug for flere udbrudsforsøg, som i albummets mest vellykkede sang ”I’m A Stranger Now”, der får frit løbepas.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA