Liss i egen lyd af kæmpe feel good

Liss, Spot Festival, Musikhuset Aarhus, Store Sal

Liss i egen lyd af kæmpe feel good

Anmeldt af Emilie Brøgger Anderson | GAFFA

I festfyrværkeri af feel good var de aarhusianske Liss i den grad på hjemmebane, da de optrådte i Store Sal i Musikhuset under lørdagens program på Spot Festival – og det virkede til, at drengene selv var blæst en smule bagover af publikums entusiasme for dem.

I et groove af lyde fra deres sang ”Vibrations” startede koncerten, og man kan ikke komme udenom, at der er noget sindssygt catchy i forsangeren Søren Holms karakteristiske stemme. De fire fremførte fra start et overlegent show med farver fra kulørte lamper, der matchede godt til bandets filosofi og egen farverige tilgang til deres musiknumre.

I et langsommere tempo med sangen ”Money” blev der plads til sublime soloer fra blandt andet bassisten Villads Tyrrestrup og trommeslageren Tobias Laust – og her fik Liss vist, hvorfor de fire netop er så velfungerende som band; nemlig fordi de er skarpe individuelt, men samtidig mestrer samspillet enormt godt.

Efterfølgende spillede de som stærkt comeback efter tre års musikpause deres nyeste single ”Talk to Me”, der er svær ikke at blive fanget af. Tonerne fra scenen bredte sig som en rus ned blandt rækkerne i Store Sal, så man ikke kunne undgå at blive opslugt af gruppens farverige univers og blive en smule høj på livet. Det er svært at komme udenom, at Liss har deres helt egen lyd – som stadig er let genkendelig, selvom det nye er anderledes fra det ældre.

Umiddelbart efter blev ”Try” spillet, og allerede efter første anslag på instrumenterne var publikum overbevist om, at det var hittet i bedste udgave. Det elektro-funky nummer understregede Liss’ loose og laid back attitude, der netop gør Liss til Liss.

På niveau med ”Try” var hittet ”Sorry” som sidste nummer, der næsten blev performet som en fællessang, da publikums begejstring ikke var til at overdøve for Søren Holm – og det omfavnede drengene som afslutning på en fantastisk koncert med opbakning fra publikum i så høj grad, at det sjældent er set.

Der var simpelthen stjernestøv i Store Sal, da Aarhusdrengene fra Liss optrådte, og publikum gik amok – for det gjorde de, og det var bare et kæmpe boost af positive vibes og et rush af feel good, som kun stjerner kan levere det.

 

Sætliste:

  • Vibrations
  • Reputations
  • Money
  • Talk to Me
  • Always
  • Try
  • Pretendings
  • Runaway
  • Sorry

Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA