x
Liss: Second

Liss
Second

En tilforladelig modning

GAFFA

EP / Escho
Udgivelse D. 16.06.2019
Anmeldt af
Christoffer Dall

Synthpop-stjerneskuddene Liss er klar med deres anden ep efter en udgivelsespause på tre år. Denne tid er blevet brugt på at rekapitulere og vokse både musikalsk og menneskeligt. Kommer det til udtryk på Second?

Tja, musikken er flydende, kølig på en tropisk måde og rigtig godt produceret. Bandets individuelle medlemmer fremstår som én tight swingende organisme, men desværre formår de ikke at aktivere nogle stærke indtryk. Alle numrene kører i samme halvlangsomme tempo, og skønt gruppen lykkedes med at opbygge en vis spændingskurve i hver sang, så rammer de sjældent et klimaks, der løfter pladen fra en tilforladelig til en medrivende lytteoplevelse.

Søren Holms vokal er habil, men uden den store karisma. Det føles som om, han er fanget i et neutralt holdepunkt mellem energi og sorg. Indrømmet, hans smådøsige levering virker autentisk i forhold til at formidle en ung voksens oplevelse af at gå igennem tilværelsens op- og nedture, hvilket er pladens formål. Dog fungerer helhedsindtrykket bedst, når Holm tør give mere af sig selv, som det er tilfældet på højdepunkterne ”Money” og den små-industrielle ”Runaway”. Her hører man tegn på en vis modning i sangerens følelsesmæssige forråd, og musikken giver indtryk af, at der er noget mere på spil bag ord og akkorder, men på en underspillet lækker måde.

Alt i alt er Second en ok udgivelse, der når lytteren, men uden rigtigt at ramme vedkommende.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA