x
Mxrphy: Hafnia

Mxrphy
Hafnia

Tankestrømmende bypoet i lyskrydset

GAFFA

Download / DiGiDis
Udgivelse D. 21.06.2019
Anmeldt af
Anders Hjortskov

En ny dansk-irer er klar til hoppe ind på den danske rapscene. Denne gang er det dog ikke alkoholiske West Coast-historier og katolske bekendelser, der fylder lærredet. Mxrphy er nærmere et møde mellem Jokerens gamle autoritet, Benjamins finurlige orddrejninger og Hans Philips melodiøse flow. Og det er et godt miks, ikke mindst på den lækre “Mauritia”, der drives frem af en enkel guitarlinje fra produceren Jonas Holmark.

Mxrphy har oftest potente linjer om at være “virkelighedsfjern med et strømsvigt i pæren”, mens bilen er “Godt kørende” igennem KBHs (eller Hafnias) velkendte geografi på førstesinglen. Det er den gode gamle noget på hjerte, der driver værket, når et enkelt “Limerick” får lov at komme med, fordi det bare skal ud. Den sult og eksperimenteren er vigtig – og faktisk også en sjældenhed i dansk rap nu til dags.

Debutpladen er et interessant bekendtskab, men der stadig rum for underudviklede elementer omkring på pladen som på “Talebobler”, hvor “1-1-2, kald en doktor” skæmmer omkvædet. Det ændrer dog ikke ved et detaljerigt lydunivers og en dejlig alternativ rapper på scenen uden slinger i sit tempo.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA