x
Kalaha: Mandala

Kalaha
Mandala

ANMELDELSE: Medrivende nyt fra de danske globalister

GAFFA

Album / Rump Recordings
Udgivelse D. 26.04.2019
Anmeldt af
Ivan Rod

De fandenivoldske globalister Kalaha modtog for nylig en Carl Pris i kategorien ”Bedste Roots Komponist 2019”. Og dét fortjent. For Emil de Waal, Niclas Knudsen, Rumpistol og Spejderrobot er et sprudlende kollektiv, der tilfører elektro-etno-jazz-genren nogle helt nye dimensioner.

Kollektivets musik sprudler, slår gnister og rækker ud i verden, mod øst og vest, nord og syd. Musikken rummer elementer af elektronisk musik, fusion, jazz, world og netop roots. Nummeret ”Cape Star” er f.eks. som en gang malisk ørkenrock tilsat en sprudlende form for freejazz. Meget kendetegnende for kollektivets musik nedbrydes genrebegreber og –grænser, og nyere, mere vidtfavnende og fascinerende udtryk kommer til verden i en kalejdoskopisk form, der emmer af fest og farve. Musikken er på én gang traditionel og stærkt fornyende, for ikke at sige revolutionerende.

At de fire danskere på albummet har gæster – senegalesiske Mamadou Sene, koreanske Music Group NaMu og dansk-tyrkiske Orhan Özgür Turan og Hilal Kaya – giver bare udtrykket en ekstra dimension.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA