Nyhed

PREMIERE: Rumpistol og Kill J markerer nye begyndelser i smuk video

GAFFA.dk – alt om musik

"Én ting vokser ud af en anden, og nye kapitler åbnes"

I dag udkommer "New Beginning", som er titlen på den sidste single, Rumpistol udgiver, inden albummet Isola udkommer den 1. april. Singlen er bragt til live i samarbejde med sanger og sangskriver Kill J (Julie Aagaard). En ambient percussiongruppe suppleret med Rumpistols melodiske fraser og Kill J’s hjemsøgende vokal udgør i sin helhed denne forårsbebuder. 

Musikvideoen til "New Beginning" er baseret på den prisvindende kortfilm As the Crow Flies, som er instrueret af Michael Søndergaard. Handlingen i musikvideoen til "New Beginning" drejer sig om en ung mand, der gemmer på en hemmelighed i et snæversynet samfund. Se videoen nedenfor.


Isola er Rumpistols syvende udgivelse. Genremæssigt befinder den sig nær den forudgående album, After the Flood (2020), som var kunstnerens neoklassiske entré.

Har oplevet markante ændringer — og er startet på ny

Både Rumpistol og Kill J tillægger "New Beginning" personlig værdi, som har afsæt i deres egne respektive oplevelser med markante ændringer i deres liv — og det konstruktive i at imødekomme nye begyndelser.


Sangskriver, producer og artist Julie Aagaard har gået under kunstnernavnet Kill J siden 2013, og hun fokuserer musikalsk på eksperimentel indiepop, som hun har optrådt med på koncerter og festivaler verden over. Hun fortæller i en pressemeddelelse, at hun i 2019 begyndte at miste sin stemme og derfor var nødt til at omlægge sit professionelle virke.

"Det har været et tab og en sorg at miste min stemme - men på mange måder også en gave. Jeg sætter pris på at beskæftige med det, jeg holder allermest af - nemlig sangskrivning og komposition, som jeg lever af i dag. Én ting vokser ud af en anden, og nye kapitler åbnes," fortæller hun.

I 2018 var Rumpistol udbrændt fysisk og mentalt i en grad, så han havde svært ved at komme ud af sengen. Selv når han kiggede ind i sit hovedinstrument, computeren, fik han hovedpine og kvalme. Denne oplevelse manifesterede sig i det neoklassiske album After the Flood (2020), og nu kommer opfølgeren Isola.


"New Beginning" fortæller om at imødekomme en ny begyndelse. "Når der sker noget uventet, som brutalt ændrer på ens virkelighed, og når kroppen siger fra i forhold til den måde, man har levet på, så må man forholde sig til det og imødekomme en ny begyndelse," siger Rumpistol om singlen.

Isola udkommer den 1. april på Raske Plader og markerer 20-års jubilæet for Jens B. Christiansen som indspillende kunstner.

LÆS OGSÅ: ANMELDELSE: Nyt, smukt og berigende, neoklassisk album


Rumpistol annoncerer forårsturné 

Albumaktuelle Rumpistol tager på en forårsturné, som omfatter ti koncerter med hans seksmandsensemble rundt omkring i Danmark. 

22/03 Galgebakkens Beboerhus, Albertslund (Rumpistols barndomskvarter)


25/03 Stairway, Vanløse

03/04 Jazzhus Montmartre, København

04/04 Jazzhus Montmartre, København


05/04 Jazzhus Montmartre, København

06/04 Engelsholm Højskole, Bredsten

07/04 Radar, Aarhus


08/04 Huset, Aalborg

09/04 Dexter, Odense

16/04 Strandhotellet, Sandvig, Bornholm


Se nedenfor videoen til "New Beginning", som er skabt af:

Instruktør og manuskript: Michael Søndergaard

Skuespillere: Lasse Steen Jensen, Viktor Flarkell, Andreas Bromand Hansen & Joshua Kenndal


Producer: Naja Falhof Aastrup

Klipper: Steve Borth


ANNONCE