Nyhed

Rumpistol annoncerer album og drager på turné – hør ny single

GAFFA.dk – alt om musik

Nyt album ude til april, turné i marts og april

Den danske elektronikamusiker Jens B. Christiansen, bedre kendt som Rumpistol, annoncerer en Danmarksturné og et nyt album, Isola, og singleforløberen "Vindheks" er ude nu. Hør sangen nedenfor.

En vindheks er noget, der bevæger sig tilfældigt rundt i vinden, og for Rumpistol er det en betegnelse for en følelsesmæssig uro. Nummeret refererer til den stresstilstand, han oplevede i 2018, og som han stadig mærker den dag i dag.


"Jeg er altid i fare for at ryge tilbage i den stresstilstand, hvis jeg ikke passer på. Nummeret beskriver den lurende fare, som altid vil være der, men også et håb", fortæller han i en pressemeddelelse.

Albummet Isola udkommer 1. april på Raske Penges pladeselskab Raske Plader og bliver Rumpistols syvende album og markerer samtidig 20-året for hans selvbetitlede debutalbum. Musikalsk bygger det bro mellem Rumpistols forrige album, 2020's After the Flood, der modsat hans tidligere udgivelser var altovervejende akustisk og neoklassisk orienteret, og hans ældre, mere elektronisk fokuserede værker. 

"Jeg har givet den legendariske Korg MS-20 synth en fremtrædende rolle, som peger tilbage på mine mere elektroniske albums Dynamo og Mere rum, hvor den også fyldte en del. Jeg har prøvet at få synthen til at "snakke", som om den kommer og blander sig i den stream of consciousness, som klaveret og strygerne har startet," fortæller Rumpistol i en pressemeddelelse.


Det var Rumpistols stress-sammenbrud, der gav ham lyst til at udgive et akustisk album for at koble fra i både overført og bogstavelig forstand, og GAFFAs anmelder tog godt imod projektet.

LÆS OGSÅ: Nyt, smukt og berigende, neoklassisk album

Isola optræder Rumpistols efterhånden faste ensemble, bestående af Line Felding (Cody) på cello, Maria Jagd (Kira Skov) på violin og Kristian Hoffmann (Be Svendsen) på lapsteel-guitar. Denne gang har han desuden udvidet gruppen med Emil De Waal (Kalaha) på trommer og Jonathan Bremer (Bremer/McCoy) på kontrabas, som ifølge Raske Plader begge skubber musikken i en mere jazzet retning.


Isola er i øvrigt det latinske ord for ø og desuden et spil på ordet "isolation" og den indelukkethed, som verden og mennesket har følt de seneste pandemi-år. 

Rumpistols turné bringer ham til følgende byer:

22/03 Galgebakkens Beboerhus, Albertslund


26/03 Stairway, Vanløse

03/04 Jazzhus Montmartre, København

04/04 Jazzhus Montmartre, København


05/04 Jazzhus Montmartre, København

06/04 Engelsholm Højskole, Bredsten

07/04 Radar, Aarhus


08/04 Huset, Aalborg

09/04 Dexter, Odense

16/04 Strandhotellet, Sandvig, Bornholm


Varm op med singlen "Vindheks":

ANNONCE