x
Tyler Childers: Country Squire

Tyler Childers
Country Squire

Store sange om den lille mand

GAFFA

Album / Sony Music
Udgivelse D. 02.08.2019
Anmeldt af
Lisa Reschefski

Countrymusikken lever af den lille mands hårde odds og ulykke. Og når Childers indleder titelnummeret på sit nye album Country Squire med at synge om, hvordan det er at bo i stanken fra den lokale papirfabrik, og det eneste, man drømmer om er at bygge sin trailer om til et Hillbilly-slot for de håndører, man har tjent ved at spille på honky tonks – alt sammen bare for at holde lugten ude, så ved man, at der er tale om mere end bare en overfladisk samfundskommentar pakket ind i rhinsten og frynser. 

”Country Squire" er Childers tredje album og er, lige som det forrige, Purgatory, produceret af Sturgill Simpson og David Ferguson (bl.a. kendt for sit arbejde med Johnny Cash og Rick Rubin på American Recordings-udgivelserne). 

Tyler Childers har en bemærkelsesværdig evne til at fortælle. Og han strør om sig med levende billeder og en detaljerigdom, der trods hans blot 28 år vidner om et levet liv – tilsat en umiskendelig Kentucky-twang og masser af bluegrass-toner.

”Han vil hellere være død end at leve et minut længere i denne gudsforladte by,” lyder det uromantisk på “Creeker”, en af ​​de ni hjerteskærende sange på albummet. Også nummeret ”Matthew” styrer udenom klichéerne og beretter ærligt om hårdtarbejdende mennesker, der forsøger at skabe mening med den tid, de bruger på at knække ryggen for en ussel løn.

”Country Squire” rummer imidlertid ikke kun elendighed og anekdoter fra livets hårde skole. På albummet er der også blevet plads til en god portion kærlighed, særligt på de velskårne numre ”House Fire” og ”All Your’n”.

Og så er der lige selvironien som, bogstaveligt talt, får hele armen på "Ever Loving Hand", der på poetisk vis beskriver de lange ensomme nætter på farten, langt væk fra konen.

Tyler Childers spiller torsdag og fredag på årets Tønder Festival og i Pumpehuset i København 24. januar 2020.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA