x
David Guetta X MORTEN: New Rave

David Guetta X MORTEN
New Rave

Hyggeprojekt-ep med fyldnumre til de store dj-gigs

GAFFA

EP / Parlophone Records
Udgivelse D. 16.07.2020
Anmeldt af
Anders Bøgh

Gennem et år har MORTEN og David Guetta lavet musik sammen, udsendt fælles singler, remixes og nu en ep. Noget, der ikke har fået megen opmærksomhed fra de danske medier, selvom det kan sammenlignes med, at Medina gennem længere tid arbejdede sammen med Lady Gaga, eller hvis Nicklas Sahl slog pjalterne sammen med Lewis Capaldi. Et par samarbejder, jeg er sikker på ville få større opmærksomhed end bare et par notitser på sladdersiderne. Men det er den sædvanlige prioritering af EDM- og clubscenen herhjemme, en debat der selvfølgelig ikke skal tages i en anmeldelse.

Jeg er selv en ivrig lytter af de to herrers mainstream-solomateriale, men begge to har også altid dyrket en mere undergrunds-clublyd. David Guetta har rødder i house- og undergrundsgenren og har mellem de store pophits holdt fast i lyden, bl.a. med sit alias Jack Back. For MORTENs vedkommende består hoveddelen af hans bagkatalog af en mere clubbet lyd, og mainstream edm-numrene er undtagelserne, der stikker ud. Og det er – ud over et venskab og dj-turnéer sammen – denne fælles interesse for undergrundslyden, der har været udgangspunkt i de to dj'ers samarbejde.

Med den nye fælles ep, New Rave, tager de så skridtet fuldt ud. Den er helt sikkert ikke tænkt til mainstream-markedet. Tættest på noget, der kunne være en single, er "Kill Me Slow“, som også er ep’ens bedste nummer. Men både det og de tre andre tracks lyder generelt som typiske fyldnumre, man hører på de store big room- og festivalscener, når det hele allerede pumper derudad, og der skal laves en overgang fra én crowdpleaser til en anden.

Noget nyt rave er der altså ikke tale om, men derimod er der mere tale om en lyd, man gennem flere år har kunnet stifte bekendtskab med foran de store dj-scener, når et anonymt track holder bassen kørende og leverer et drop eller to. Her er der godt med materiale til dj’en til at lege med, sample, loope og give et skud effekter. Som lytte-ep ryger den til gengæld ind ad det ene øre og ud af det andet.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA