x

Skousen, Niels
Dobbeltsyn

Skousen, Niels: Dobbeltsyn

GAFFA

Album / Auditorium / Playground
Udgivelse D. 22.04.2002
Anmeldt af
Jan Opstrup Poulsen

Dobbeltsyn er noget af et bemærkelsesværdigt comeback for sanger og sangskriver Niels Skousen, der sidst lagde navn til et album tilbage i 1980. På Dobbeltsyn møder vi ikke den formodede overvintrede hippie fra denne svundne tids klassikere som Herfra Hvor Vi Står med Skousen & Ingemann fra 1971 eller den tidligere udgivelse med det ultimative hippieorkester Young Flowers.
Lyden er alligevel på mange måder den samme, og det kan man også sige om Niels Skousens troværdighed som sangskriver. Musikalsk er han havnet i selskab med ny-hippien Nikolaj Nørlund som producer, der har taget holdet omkring Rhonda Harris med i studiet, hvor også Sune Wagner og Tina Dickow medvirker. Det er der kommet et gedigent hippiealbum ud af, der står lysende klart i sin helt egen umoderne og løse form.
Niels Skousen har helt bestemt en plads på tidens musikscene, hvor hans selvreflekterende sange fremføres med en beundringsværdig usentimentalitet, og hans tidligere ry som en af vores mest troværdige socialrealistiske sangskrivere står stadig ved magt. Lyt blot til hans helt personlige opgør med en tid og en generation i 68, og sug til dig af poesien i Min Skyline og Sorte Huller eller nyd blot efterklangen af Young Flowers' sumpede blues i Stjernestøv.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA