x
Moi Caprice: Rust

Moi Caprice, Rust

Moi Caprice: Rust

Anmeldt af Rune Geertsen | GAFFA

Hvis der nogen sinde er blevet skrevet en bog med titlen ”How To Become A Britpop Band”, står der utvivlsomt på første side, at:

1. Forsangeren bør synge mindst 50 procent af stroferne i falset med hovedet lidt på skrå under det meste af koncerten
2. Mindst en tredjedel af numrene bør handle om vejret, årstider eller lignende. Resten om drenge og piger.
3. Der bør altid i sættet være et nummer, hvor korsang som ”ba-ba-da-ba-da-da-da” indgår sammen med handclaps (som regel vil dette nummer blive henvist til som ”næste sommers hit” jf. punkt 2)
4. Et androgynt udseende er nødvendigt, frisuren skal være enten strithår eller sideskilning, og man bør altid udstråle naivitet og melankoli

Moi Caprice lever til fuldt op til disse punkter. Og det gør, at de har det samme problem som Saybia: de koncentrerer sig så meget om at leve op til forbilleder og genrekonventioner, at de fortaber sig i uoriginalitet og forudsigelighed. Men hvor Saybia alligevel har evnen til at skrive medrivende sange og er imponerende sammenspillede live, bliver Moi Caprices forsøg på nuttet, melankolsk og iørefaldende pop - i hvert fald når det bliver leveret live - intetsigende og fortænkt.

Ved deres koncert på Rust haltede det flere steder: især med forsanger Michael Møllers falsetstemme, der var lidt for falsk lidt for tit, og med variationen af numrene. Men Moi Caprices egentlige problem ligger i, at de lyder fuldstændig, som alle de spændende nye bands lød i 1994-95. Og det er sgu lidt for tidligt med en britpop-revival.

Bandet har den melodiske sans, der gør, at de kan lave hits, men det ville være interessant, hvis de prøvede at bryde ud af genren, bryde den ned, flytte den, bare gøre et eller andet ved den, man ikke har hørt 1000 gange før - og at peppe et par numre op med lidt elektronik og slutte et par andre af med guitarstøj er ikke nok.

Sætliste:
The Only Happy Boy In Copenhagen
Airholes Make Echoes
My Girl You Blush
Summerfool
Riding In Cars With Girls
The Red Pulpa
The Sun And The Silence
Artboy Meets Artgirl
Girls In The Trees

Ekstranumre:
Beatrice
Daisies


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA