x
Meat Loaf	: Couldn't Have Said It Better

Meat Loaf
Couldn't Have Said It Better

Meat Loaf : Couldn't Have Said It Better

GAFFA

Album / Polydor
Udgivelse D. 09.06.2003
Anmeldt af
Erik Barkman Petersen

Meat Loaf fik sit helt store gennembrud med Bat Out of Hell i 1977 - efter et årti med musicals og forfejlede Motown-eventyr. Det var en nærmest latterligt pompøs rockopera-plade, hvis succes i høj grad skyldtes Jim Steinmans sange: I stedet for at undgå klichéer væltede han sig i dem og forstørrede dem, til resultatet fik en egen, opblæst underholdningsværdi.
De følgende Meat Loaf-album blev med undtagelse af Dead Ringer fra 1981 til uden Steinmans hjælp, og det kunne både høres i højttalerne og ses på salgstallene. Først med Bat Out Of Hell II: Back Into Hell i 1993 genoptog sangeren og sangskriveren samarbejdet - med fornyet succes til følge. Men igen var det en engangsforeteelse.
Couldn’t Have Said It Better er således blevet til uden Steinman, og resultatet er forudsigeligt: Med hjælp fra en række bundprofessionelle musikere, adskillige solide sangskrivere og sit eget overdimensionerede sangorgan gør Meat Loaf sit alleryderste for at ånde liv i Jim Steinmans succesformular. Men med respekt for alle de ressourcer, der er lagt i forsøget: Det lykkes bare ikke.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA