Nyhed

Jim Steinman, hitsangskriver for Meat Loaf og Bonnie Tyler, er død

GAFFA.dk – alt om musik

Sangskriveren bag blandt andet "I'd Do Anything for Love" og "Total Eclipse of the Heart" blev 73 år gammel

Den amerikanske sangskriver, multinstrumentalist og producer Jim Steinman er død af nyresvigt, 73 år gammel, skriver BBC.

Jim Steinman var især kendt for at skrive samtlige sange på Meat Loafs storhittende debutalbum Bat Out of Hell fra 1977, alle numre på den ligeledes succesfulde efterfølger Bat Out of Hell II: Back into Hell (1993) samt adskillige andre sange med Meat Loaf. Han producerede også albummet Bat Out of Hell II: Back into Hell, men var grundet juridiske uoverensstemmelser ikke involveret i Bat Out of Hell III: The Monster Is Loose fra 2006.


Steinman skrev ligeledes sange til mange andre kunstnere. Blandt hans mest kendte numre er Bonnie Tylers "Total Eclipse of the Heart", Celine Dions "It's All Coming Back to Me Now" (oprindeligt udgivet med Steinmans projekt Pandora's Box) og Boyzones "No Matter What" (sidstnævnte skrevet i samarbejde med Andrew Lloyd Webber). Desuden udgav han et enkelt soloalbum, Bad for Good i 1981.

Steinmans sange var ofte i den pompøse, musicalassocierende afdeling, og han indledte karrieren i sin studietid i Amherst, Massachusetts ved at skrive musicals. Det var under en senere musicalproduktion på Public Theatre i New York, at han i 1973 mødte Meat Loaf.

En af Steinmans sidste bedrifter var at omskabe Bat Out of Hell til en musical, der havde premiere i Manchester i 2017 og spillede i flere år forskellige steder.


I en udtalelse til Rolling Stone siger Bonnie Tyler: "Jeg er helt knust over at høre om min mangeårige ven og musikalske mentor Jim Steinmans død. Jim skrev og producerede nogle af de mest ikoniske rocksange gennem tiderne, og jeg var enormt privilegeret at have fået nogle af dem. Jeg lavede to album med Jim, selvom mit pladeselskab først troede, at han ikke ville arbejde sammen med mig. Heldigvis tog de fejl, og jeg kan sige uden nogen tvivl, at Jim var et sandt geni."

LÆS OGSÅ: Familie på seks går viralt med lockdown-fortolkning af Bonnie Tyler-klassiker

Meat Loaf skriver på Facebook: "Kommer snart, min bror Jimmy, flyv, Jim, flyv."


Coming here soon, My brotherJimmy. Fly Jimmy Fly .

Slået op af Meat LoafTirsdag den 20. april 2021

Se videoen til et af Jim Steinmans største hits, Meat Loafs "I'd Do Anything for Love (But I Won't Do That)" fra 1993:


ANNONCE