x
Mikael Wiehe: Ta Det Tilbaka!

Mikael Wiehe
Ta Det Tilbaka!

Mikael Wiehe: Ta Det Tilbaka!

GAFFA

Album / Warner
Udgivelse D. 24.03.2010
Anmeldt af
Jan Opstrup Poulsen

Ta Det Tilbaka! gør den skånske troubadour, det han egentligt er bedst til. På de fleste sange synger han blot akkompagneret af sin akustiske guitar. Og det er den uforsonlige og bidske sangskriver, som giver sine klare politiske budskaber til kende. I dette tekstunivers er fascisme stadig højaktuel. Også i en svensk kontekst.

Så på sin vante facon spidder Mikael Wiehe borgerskabet og alverdens magthavere. Helt hvordan han forliges med at leve i det bedsteborgerlige Sverige, er lidt af en gåde, men muligvis overlever han på at holde sig forskanset i sin gammeldags revolutionære romantik.

Men hvis man lige tager toppen af Mikael Wiehes mest bidske udgydelser, så er han stadig en modstandens stemme, der tænker med hjertet. Måske er Sverige uden for hans rækkevidde, men han ser kampen for de undertrykte som en verdenskamp, og det kan han have helt ret i.

Er man lidt i tvivl om det gangbare i Mikael Wiehes sange, kan man blot lægge ørene til den medfølgende live-cd, hvor publikum taget overordentlig pænt imod hans farvede udlægninger.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA