x
The Blue Van: Posten, Odense

The Blue Van, Posten, Odense

The Blue Van: Posten, Odense

Anmeldt af Søren Dal Rasmussen | GAFFA

The Blue Van har med deres seneste album "Love Shot" bevæget sig væk fra 60'ernes rock og over i 70'ernes glam. Det er heldigvis ikke en ændring, der har betydet noget for deres optræden. Energien på scenen er intakt. Med guitar, trommer, bas og Hammondorgel i hænderne er kvartetten fra Brønderslev et godt bud på Danmarks bedste liveband. Og entertainere. Mere om det senere.

Imponerende sammenspil

Man kunne starte med at nævne det teknisk veludførte trommespil. De legende basrundgange. Hammondorgelets gennemskærende melodiske toner. De skiftevis kække, snart bombastiske guitarriff og soli. Eller man kunne bifalde sammenspillet mellem Steffen Westmark, Søren Christensen, Allan Villadsen og Per Jørgensen. Numrene bliver leveret med en bueskyttes præcision. Med lige dele nerve og rock 'n' roll-attitude. Det eneste tidspunkt af koncertens godt 70 minutter, hvor sammenspillet kikser, er på grund af en teknisk fejl.

Allerede fra første nummer, "Mama's Boy", har The Blue Van fat i publikum. Her er folk rent faktisk, som man siger på jysk, komm't fo' å dans'. Mens de forreste rækker tester gulvets holdbarhed, svinger de bagerste med hofter, arme og apostlenes heste. Det næste nummer, "Man Up", indsprøjter katatoniske bevægelser igennem publikum. Det simple riff buldrer fra forstærkerne med en dundrende kraft, der nærmest ville kunne vække Hendrix fra graven. Det summer i ørene, der klager efter ørepropper.  

Forsanger og guitarist Steffen Westmark imponerer med sin vokal. Specielt i fornævnte "Man Up" og den larmende "Put My Name in the Sand" rammer klangen de høje toner med overlegen lethed og minder om en dansk pendant til Axl Rose på de gode dage. Allerede tre numre inde i sættet vælter notesblokken med positive superlativer. Helt generelt yder lydbilledet The Blue Van fuld retfærdighed. Det er, hvad viagra er for manden over de 70. Med til at skabe den rette stemning. Og forstærke sanserne. Det mærker man på et nummer som "Fame and Glory", hvor sekunderne glider forbi i en slags vågen REM-tilstand. Eller den storladne "Draw the Line", hvor mentale billeder af cowboys med sporer i støvlerne, lovløse banditter, pistoldueller, hestehove, diligencetur og prærie så langt øjet rækker, changerer i scenelyset. Det vilde vesten på Østre Stationsvej 35.

Rebels with a cause   

Men det er ikke kun musikken, der gør de fire herrer til et underholdende liveband.

De er fødte entertainere. Alle udstråler de en gejst, der smitter. Det er topmålet af publikumstække. Hvad end det er Steffen Westmark, der stikker mikrofonen ned til forreste række og lader publikum synge med, Søren Christensens highfives med, hvem end der rækker hænderne frem, eller hans spil fra orgelryggen på alle tre. Og så er der kådhed i luften. Pigerne pirres med glidende hoftebevægelser. Snart slynger Allan Villadsen bassen på højkant og danner endnu et fallossymbol i Odense midtby. Snart smider han den på jorden og spiller med skoene. Publikum elsker det. Der bliver hujet og piftet. Og snart rykker menneskemængden tættere og tættere på scenen for at være en del af det.

Det var dog ærgerligt, at der ikke var blevet plads til et par numre mere fra det nye album på sætlisten. Det skal dog nævnes, at sætlisten var skruet godt sammen. Der var sjældent plads til en puster. Kun under få numrene "Beg Like a Dog" og "Lay Me Down and Die", er det svært at holde momentet kørende hos den blå varevogn, men der er aldrig langt til et gearskift eller et hurtigt tryk på speederen, der igen tvinger publikums humør op over hastighedsgrænsen.

Aftenens koncert var en af de rock 'n'-roll oplevelser, man helst ikke ville være foruden. Der var musikalske såvel som performancemæssige højdepunkter ad libitum. Det er denne artikels skribent et af de større musikalske mysterier, hvorfor The Blue Van ikke er slået igennem til det brede danske publikum endnu. Efter aftenens optræden bliver det mysterium kun større.


Se flere The Blue Van-koncertdatoer og køb billetter via GAFFA Live


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA