x
Leæther Strip: Dark Passages/Seasons Change - I Don't

Leæther Strip
Dark Passages/Seasons Change - I Don't

Leæther Strip: Dark Passages/Seasons Change - I Don't

GAFFA

2 x CD / Import
Udgivelse D. 13.11.2010
Anmeldt af
Ras Bolding

Leæther Strip er uhyre produktiv i disse år, og denne udgivelse er ingen undtagelse, for faktisk er der tale om to albums samlet i én samlet box, nemlig Dark Passages, der er soundtrack til en gyserfilm og så Seasons Change – I Don't, der er at betragte som et mere regulært Leæther Strip-album.
 
Det har været lidt af en drøm for Leæther Strip i flere år at arbejde med filmmusik, så Dark Passages påkalder sig naturligvis lidt opmærksomhed. Musikken befinder sig et sted mellem den indutrial, der er Leæther Strips varemærke, og så noget, der vel bedst kan betegnes som et møde mellem John Carpenter og Tangerine Dream fra begyndelsen af firserne. Og det kommer der faktisk nogle rigtig fine, mørke passager ud af, også fordi nogle af numrene giver mulighed for at afsøge instrumentalt materiale på endog ganske lange numre. På den ene side er der tale om nye toner fra Leæther Strip, men på den anden kan man også sagtens genkende fingeraftrykkene.
 
Hvor Dark Passages således viser Leæther Strip fra nye vinkler, så er Seasons Change – I Don't snarere den rene vare. Nemlig aggressive rytmer, kolde synthesizere, forvrædne vokaler og dystre tekster, helt som vi kender det hos Leæther Strip, og som titlen også mere end antyder. Med numre som Black Magic Man og Bondage Is Not A Crime flirter vor Strip dog også en del med elementer fra electro, hvilket fungerer rigtig fint.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA